Preskočite na glavni sadržaj

Vanja Popek izlaže u Rovinju

U maloj Galeriji Zavičajnog muzeja Grada Rovinja, u utorak, 21. lipnja, u 20,30 sati, otvara se samostalna izložba slika zagrebačke umjetnice Vanje Popek. Izložba se može razgledati do 10. srpnja.
vrijeme: 21.06.2011. 20,30
mjesto: Rovinj; Zavičajni muzej grada Rovinja, Trg maršala Tita 11
url: http://www.transmeet.tv/
Umjetnica je izniknula iz sjemenja istarske likovne scene. Mlada generacija umjetnika koja je prije i za vrijeme Akademskog školovanja živjela s već tradicionalnim, afirmiranim likovnim zbivanjima u Istri. Upravo je na toj bogatoj, tradicionalnoj likovnoj sceni umjetnica prepoznala beskompromisne vrijednosti u likovnom izrazu. Vrijednosti koje ne podnose podilaženje komercijalnim standardima. Umjetnica jednostavno ignorira dopadljivost. Njezino je stvaranje okrenuto prvenstveno sebi samoj. Njezina su platna svojevrsni osobni dnevnik; bilježnice u koje zapisuje svoja promišljanja a crtež postaje važna komponenta slika.

 
Vanja Popek rođena je 1976. godine u Zagrebu. Školu primijenjenih umjetnosti završila u Puli 1995. godine. Iste godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, na kojoj je diplomirala 2000. godine u klasi profesora Miroslava Šuteja. Pohađala je Guttenbergov institut za grafiku u Meinzu (Njemačka), sudjelovala u brojnim skupnim izložbama i umjetničkim kolonijama, a svoje je radove predstavljala na samostalnim izložbama u priznatim galerijama. Pod natuknicom suvremena likovna umjetnost uvrštena je u Istarsku enciklopediju leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, izdanje iz 2005. godine. Od kraja 2006. godine ponovno živi i radi u Zagrebu.