Preskočite na glavni sadržaj

Koprodukcija, prezentacija i pitching – poziv

MEDIA desk Hrvatske, u suradnji s Animafestom Zagreb, poziva na radionicu Koprodukcija, prezentacija i pitching, koja će se od 2. do 4. lipnja 2011. godine održavati u prostorijama male dvorane Kina Tuškanac.
vrijeme: 02.06.2011.
prijava: 30.05.2011
mjesto: Zagreb
url: http://www.bobdylan.com/#/tour
Trodnevnom radionicom obuhvatit će se svi aspekti koprodukcije, prezentacije i pitchinga animiranih projekata. Prvoga će dana biti pojašnjeno što producenti/redatelji/tzv. produkcijski menadžeri trebaju znati kada odluče ući u koprodukciju, s posebnim naglaskom na financijskim modelima te izradbi poslovnoga plana.

Drugi će dan tematizirati zahtjeve predstavnika televizija, distributera i investitora upućene producentima u kontekstu pitchinga. Svim producentima čiji su projekti odabrani za AnimafestPro bit će omogućen i individualni rad na pitchingu projekata s predavačima koji će biti predstavljeni u subotu, 4. lipnja, s početkom u 9,30 sati.

Spomenuta je radionica otvorena za sve one čije interesne sfere uključuju segmente animacije kao što su koprodukcija, prezentacija i pitching, bez obzira radi li se o polaznicima u početnoj fazi karijere ili onima s iskustvom u tom području. Bitno je podsjetiti da je većina europske animacije − od pojedinačnih do serijskih i dugometražnih izdanja − nastala upravo putem koprodukcija. Gosti predavači su Mike Robinson i Joan Lofts, etablirani predavači radionice o animaciji jedinstvenoga naziva CARTOON, koju sufinancira i Program MEDIA.

Mike Robinson, stručnjak iz područja vođenja projekata i koprodukcije, govorit će o trendovima na međunarodnome tržištu animiranoga filma, poimanju koprodukcija, financijskim modelima i planiranju proračuna. Robinson je jedan od osnivača inicijative Britanskoga usavršavanja u animaciji (British Animation Training Scheme, BATS), moderator je Cartoon Foruma i Cartoon Movieja te voditelj seminara Cartoon Mastersa.

Samostalna konzultantica Joan Lofts održat će predavanje o razvoju projekata iz perspektive prikazivača, distributera i investitora. Radila je kao ravnateljica televizije u grupaciji Contender Entertainment, gdje je bila odgovorna za razvoj i nadzor odjela televizijske produkcije. U njezine najnovije animirane hitove ubrajaju se Tractor Tom i Peppa Pig Humf Little Kingdom te specijal Lost and Found Channela 4.

Napomena: radionica je otvorena za javnost u sljedećim terminima:
- 2. lipnja: od 10 do 18 sati;
- 3. lipnja: jutarnja sesija s početkom u 9:30 sati;
- 4. lipnja: završni pitching projekata s početkom u 9:30 sati.

Radionica će se održavati na engleskome jeziku.

Svi zainteresirani trebaju poslati prijave za sudjelovanje do 30. svibnja 2011. do 12 sati i to na: martina.petrovic@mediadesk.hr

Izvor: www.mediadesk.hr