Preskočite na glavni sadržaj

Nagrade Hrvatskog društva skladatelja za 2010.

Hrvatsko društvo skladatelja objavilo je na skupštini dobitnike sedam godišnjih nagrada Društva za 2010. godinu, koje se dodjeljuju za umjetnička postignuća te društveni rad. 
vrijeme: 23.05.2011.
mjesto: Zagreb
url: http://www.hds.hr
Nagrada 'Milivoj Koerbler' dodijeljena je glazbeniku Zvonku Špišiću za životno djelo, a nagrada 'Franjo Ksaver Kuhač', također za životno djelo, dodjeljuje se Boži Potočniku, dirigentu, skladatelju i promicatelju hrvatskoga folklornoga nasljeđa.
 
Nagrada 'Vatroslav Lisinski'  dodjeljuje se udaraljkašu i pedagogu Igoru Lešniku za ukupan doprinos hrvatskoj glazbi, a nagrada 'Boris Papandopulo' dodjeljuje se skladatelju Daliboru Bukviću za ciklus 'Recits de l'autre monde' – 'Priče s drugog svijeta'.
 
Nagrada 'Miroslav Sedak Benčić' dodjeljuje se Antunu Tomislavu Šabanu za ukupan doprinos domaćoj jazz sceni s posebnim naglaskom na projekt 'Za jednom kapi čistoga života…'
 
Nagrada 'Josip Andreis' dodjeljuje se Evi Sedak i Nadi Bezić za priređivanje knjige 'Blagoje Bersa: Dnevnik i Uspomene' u izdanju Hrvatskog glazbenog zavoda.
 
Nagrada 'Adalbert Marković' dodjeljuje se Huseinu Hasanefendiću za djelovanje na afirmaciji položaja skladatelja u Hrvatskoj. (Hina)