Preskočite na glavni sadržaj

Koprivnica: 'Književnost u slici / Literatur im Bild'

U srijedu, 4. svibnja, u 19 sati, u Knjižnici i čitaonica 'Fran Galović' u Koprivnici, otvara se izložba 'Književnost u slici / Literatur im Bild' i predavanje dr. sc. Milke Car-Prijić na temu 'Aktualni trendovi u književnosti njemačkog govornog područja i glavni predstavnici'.
vrijeme: 04.05.2011. 19,00
mjesto: Koprivnica; Knjižnica i čitaonica "Fran Galović"
url: http://www.knjiznica-koprivnica.hr
Od 2005. godine na sajmovima knjiga u Leipzigu i Frankfurtu uz veliki se medijski odjek dodjeljuju nagrade za najbolji roman godine. Knjižnica Goethe-Instituta Kroatien u sklopu izložbe 'Literatur im Bild / Književnost u slici' prikazuje portrete i djela dvanaest dobitnika i dobitnika nagrade za najbolje djelo u području beletristike, kako bi na taj način hrvatskim čitateljima predstavila suvremenu književnost njemačkog govornog područja te autorice i autore mlađe generacije.

Na izložbu se tematski nadovezuje predavanje dr. sc. Milke Car Prijić o suvremenim trendovima u književnosti njemačkog govornog područja. Predavačica je docentica na Katedri za njemačku književnost Odsjeka za germanistiku zagrebačkog Filozofskog fakulteta i bavi se suvremenom njemačkom književnošću i kulturologijom.