Preskočite na glavni sadržaj

Likovno plesna manifestacija u galeriji Zvonimir

U galeriji 'Zvonimir', sutra, 29. travnja, povodom obilježavanja Međunarodnog dana plesa, održava se  likovno-plesni happening, na kojem će, uz plesače, sudjelovati akademski slikari i kipari Robert Budor, Jennifer Garrett, Đurđica Merle, Iva Višošević, Ivan Branko Imrović, Nives Missoni, Ingrid Runtić, Duško Šibl i dr. Događanje počinje u 11 sati i traje do 19 sati, kad će biti otvorena izložba radova nastalih tijekom happeninga.
vrijeme: 29.04.2011. 11,00
mjesto: Zagreb; Galeriji "Zvonimir", Bauerova 33
url: http://www.bulaja.com/
Međunarodnim danom plesa slavimo ples i pokret kao umjetnosti, ali i kao dio svakodnevice. UNESCO je 1982. pokrenuo inicijativu da se 29. travnja slavi ples diljem svijeta, kao podsjetnik na univerzalnost plesa koji prevladava sve nacionalne, političke i kulturne prepreke. Na ovaj datum rođen je Jean-Geroges Noverre (1727-1810), jedan od najznačajnijih plesnih reformatora, koji se smatra osnivačem modernog baleta. Hrvatski institut za pokret i ples obilježava ovaj dan od samog osnutka, te je bio među prvima u svijetu koji su prihvatili ovu UNESCO-ovu inicijativu.

Likovno-plesni happening u galeriji Zvonimir osmislili su Jasminka Neufeld Imrović i Ivan Branko Imrović. Izložba likovnih radova nastalih na Danu plesa moći će se razgledati i u ponedjeljak 2. svibnja.