Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'More svjetlosti' u galeriji 'Josip Račić'

Sutra, 21. travnja s početkom u 19 sati, u Studiju Moderne galerije 'Josip Račić' otvara se multimedijalna izložba 'More svjetlosti', autora Vlahe Brangjolice. radovi se mogu pogledati do 3. svibnja.
vrijeme: 21.04.2011. 19,00
mjesto: Zagreb; Studio Moderne galerije "Josip Račić", Margaretska 3
url: http://www.moderna-galerija.hr
Izložba 'More svjetlosti' prvo je predstavljanje najnovijeg opusa mr. Vlaha Brangjolice na hrvatskoj likovnoj sceni. Obuhvaćene su 23 grafike u tehnici digitalnog tiska popraćene video i zvučnim projekcijama.

Izloženi opus mr. Vlaha Brangjolice sublimira autorova višegodišnja istraživanja umjetničkih izraza fotografije i grafike. Pomna su pasionirana istraživanja tih likovnih vrsta kod Vlaha Brangjolice rezultirala odabirom analognoga medija i digitalne grafike te brojnim referentnim nagradama diljem svijeta.


Sadržajno i tematski dojmljiva, Brangjolicina djela plijene osebujnom percepcijom civilizacijskih dometa i ukazuju na preobražaj energije, na relativitet prostora i vremena, na eroziju, otuđenje i prijeteću apokalipsu. Preplićući mrežu meditativnog i kontemplativnog, nadrealnog i fantazmagoričnoga Brangjolica pruža obilje aluzija, lucidnih alegorija i simbolike, budeći brojne asocijacije i interpolirajući dramatično i lirsko. U potrazi za čistim vrijednostima, Brangjolica doseže povišene akorde svijesti i racionalnog u duhu predskazatelja i erudita. Umjetnik teži preobražaju i horizontima globalnoga prosvjetljivanja, a u cilju očuvanja plemenite energije univerzalnog intelekta i iluminacije duha svjetlošću geneze bioluminiscencije.