Preskočite na glavni sadržaj

Odabrani autori natječaja 'Knjigom po korupciji'

Odabrane su najbolje priče neobjavljivanih autora u sklopu natječaja 'Knjigom po korupciji', koji je dio programa 'Kulturom po korupciji' Transparency Internationala Hrvatska kojim se nastoji ukazivati na štetnost korupcije i njezine pojavnosti kroz projekte vezane uz kulturu.
vrijeme: 25.03.2011.
mjesto: Cleveland, USA
'Miris života', koju je napisala Andrea Žigić-Dolenec iz Varaždina, 'Moja Alma' Jadranka Pušića iz Sesveta, 'O mrtvima sve najbolje' Nenada Dragaša iz Zagreba, 'Svjedok' Ksenije Kušec iz Zagreba i 'Uredan rukopis' Darka Šeparovića iz Vela Luke najbolje su među 57 priča pristiglih na natječaj u sklopu projekta 'Knjigom po korupciji' koji TIH realizira u suradnji s nakladničkom kućom VBZ iz Zagreba.

Žiri u čijem sastavu prof. dr. Dean Duda, Filozofski fakultet sveučilišta u Zagrebu, Saša Šegrt, izvršna direktorica TIH-a i Zoran Simić, voditelj marketinga i promocije VBZ-a, birao je priče o korupciji ili inspirirane korupcijom koje nisu smjele biti dulje od 10 kartica i čiji autori nisu smjeli imati CIP u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci.
 
Ovih pet priča bit će objavljeno uz deset priča već etabliranih autorica i autora koji su pristali sudjelovati u projektu i napisati priče o korupciji ili inspirirane korupcijom. Prvih deset priča u knjizi napisali su Vlado Bulić, Ivica Đikić, Zoran Ferić, Julijana Matanović, Jurica Pavičić, Edo Popović, Olja Savičević Ivančević, Ivana Simić Bodrožić, Tena Štivičić i Ivan Vidić. Urednik knjige je Marko Pogačar.
 
Knjiga bi trebala biti objavljena tijekom travnja, a TIH i VBZ planiraju i dalje objavljivati ovakve knjige s ciljem senzibiliziranja javnosti i konstantnog upozoravanja na problem korupcije. Nakon objave knjige krenut će se u njeno predstavljanje po svim hrvatskim županijama.