Preskočite na glavni sadržaj

Koncert 'Night in Paris'

U četvrtak, 24. ožujka, u 20 sati, u maloj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, održat će se koncert pod nazivom 'Night in Paris' na kojemu će mladi umjetnici, glazbenici, kipar i jedan glumac predstaviti neobičan program inspiriran francuskom glazbom i poezijom.
vrijeme: 24.03.2011. 20,00
mjesto: Lithuania

'Night in Paris' pripada ciklusu koncerata Glazbene staze koji klasičnu glazbu predstavlja na pomalo neklasičan način, kroz zajedničku prezentaciju različitih vidova umjetnosti. Ovom prilikom djela Fauréa, Chaussona, Kosme, Satie-a i Tiersena protkana Prévertovim stihovima, izvest će ansambl Con Fusia, sopranistica Vedrana Zrnić, glumac Sven Madžarević, zbor Capella juris s dirigentom Juricom Petrom Petračem, a sve to uz izložbu radova Petra Popijača, studenta kiparstva Likovne akademije u Zagrebu.

Koncert počinje u 20 sati. Cijena ulaznice je 50 kn. Za učenike, studente i umirovljenike 50 posto popusta.
Organizator - Udruga Moj Svijet, www.mojsvijet.hr
Web stranica Ciklusa: glazbenestaze.mojsvijet.hr
Facebook profil: Glazbene staze
Youtube kanal: www.youtube.com/glazbenestaze



IZVOĐAČI:
Ansambl Con Fusia
Vedrana Zrnić, sopran
Zbor Capella juris, dirigent Jurica Petar Petrač

Posebni gosti:
Sven Madžarević, glumac
Petar Popijač, student kiparstva ALU



PROGRAM:
Gabriel Fauré: Klavirski kvintet u d-molu, op. 89 br. 1
Ernest Chausson: Chanson perpétuelle, op. 37, za sopran i klavirski kvintet

Gabriel Fauré: Madrigal, op. 35
Claude Debussy: Dieu! qu'il la fait bon regarder (1898)
Maurice Ravel: Nicolette, za mješoviti zbor

Joseph Kosma: Uglazbljeni stihovi Jacques Préverta za sopran, klavir i glumca
Yann Tiersen: Glazbeni ulomci iz filma Amelie, za klavirski kvintet
Erik Satie / arr. Mia Pap: La Diva de l'Empire za sopran i klavirski kvintet

Petar Popijač - likovna instalacija: Les Moustaches (Brkovi)
Korana Kolarić – urednica likovnog programa
Dizajn: Mirko Trkulja

O IZVOĐAČIMA:
Vedrana Zrnić studentica je završne godine studija solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Vlatke Oršanić. Od 1995. godine članica je i solistica Mješovitog pjevačkog zbora INA. Pet godina pjevala je u klapi Cesarice. S oba ansambla održala je mnogobrojne nastupe u zemlji i inozemstvu (Slovenija, Austrija, Italija, Francuska, Mađarska, Češka, Slovačka, Poljska, Kanada i dr.), među kojima niz solističkih, te često u suradnji s amaterskim i profesionalnim instrumentalnim ansamblima. Surađivala je s Hrvatskim komornim orkestrom i Zagrebačkom filharmonijom. Sa svim navedenim ansamblima snimila je nekoliko nosača zvuka. Tijekom proteklih pet godina u suradnji s baritonom Bojanom Pogrmilovićem te pijanisticom Lanom Bradić osmislila je i održala niz koncerata vrlo raznolikih programa u Hrvatskoj i inozemstvu. Surađivala je s dirigentom Mladenom Tarbukom: u izvedbi ciklusa pjesama R. Wagnera „Wesendonck Lieder“, te kao Druga Dama u operi „Čarobna frula“ W. A. Mozarta. Usavršavala se na seminarima renomiranih profesora pjevanja: Marvin Keenze, Gerhard Zeller, Norma Enns, Ank Reinders. Suradnica je Zbora Hrvatske radio televizije.

Capella juris, pjevački zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu, svoj je glazbeni put započeo u svibnju 2006. godine na inicijativu prof. Wolfganga Ruscha i prof.dr.sc. Ive Josipovića. Zbor se sastoji od četrdesetak članova, studenata i prijatelja Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U svoje četiri godine postojanja Zbor je održao osam samostalnih koncerata u Zagrebu i Varaždinu, tridesetak „gaža“ i četiri natjecanja osvojivši razne nagrade (Zagreb 2008. – brončana plaketa; Ohrid, Makedonija 2009. – brončana plaketa; Zagreb 2010. – srebrna plaketa; Prag 2010.- srebrna plaketa) od kojih se ističe posebna nagradu žirija za najbolju izvedbu suvremene kompozicije u Pragu 2010. godine (I.Kuljerić: Crn Bel). Capella juris njeguje repertoar od renesansnih madrigala do suvremene, narodne glazbe, domaćih i stranih autora. Od 2008. godine zbor vodi prof. Jurica Petar Petrač.

Jurica Petar Petrač, prof. (Zagreb, 1985.) diplomirao je glazbenu teoriju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u veljači 2009. godine. Istovremeno upisuje i studij povijesti umjetnosti te etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je na trećoj godini studija. Sa 17 godina osniva i Mješoviti pjevački zbor ''Capella miércoles'', koji vodi već 7 godina i djeluje u crkvi sv. Kvirina na Pantovčaku. Od 2008. godine, nakon prvobitnog pjevačkog sudjelovanja, postaje glazbeni voditelj zbora ''Capella juris'', a od 2011. glazbeni voditelj oratorijskog zbora crkve sv. Marka u Zagrebu, ''Cantores Santi Marci''. Trenutno predaje glazbene teoretske predmete u GŠ Blagoja Berse u Zagrebu.

 

Ansambl Con Fusia:
    Ivan Zovko, violina        
Marija Šverko, violina
    Mislav Pap, viola
Nikolina Tičinović, violončelo
Iva Ljubičić, klavir


Ansambl Con Fusia čine pet mladih akademskih glazbenika koji su se udružili 2008. godine, a Ciklus Glazbene staze pokrenuli 2009. godine. Okupili su se sa željom da stvore nešto novo, lijepo i drugačije. Njihovi koncerti inspirirani su različitošću, spajenjem raznih stilova u glazbi i povezivanjem svih umjetnosti, s osnovnim ciljem istraživanja glazbenih prostranstava i novih mogućnosti izražavanja te mijenjanja ustaljene slike "klasičnog koncerta". Svaki koncert je posebno osmišljen, povezan u jednu temu kroz raznovrsna djela čime se želi zainteresirati slušatelja i stvoriti jednu sliku iz mnoštva manjih komadića.

Petar Popijač (Varaždin, 1988.) student je četvrte godine kiparskog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Tijekom studija sudjelovao je na brojnim grupnim izložbama, likovnim radionicama i kolonijama, a 2010. ostvario je i prvu samostalnu izložbu „Petar Popijač – radovi s akademije“ u Galeriji umjetnina Zabok. 2008. godine za uspjehe je nagrađen stipendijom Sveučilišta u Zagrebu. Za svoja djela kaže:
„Nastojim da moja djela upućuju na optimizam, da zrače životnošću i inspiracijskim zanosom te umjetničkom dojmljivošću... Važno mi je da kod mojih radova bude naglašena duhovnost, poetičnost života, određena težnja prema idealnom.“

Sven Madžarević (Zagreb, 1985.) diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Do sada je sudjelovao u nekoliko kazališnih produkcija: Družba Pere Kvržice (režija Oliver Frljić) i Čudnovata istina (režija Nina Kleflin) u Gradskom Kazalistu Žar Ptica te Dječaci Pavlove Ulice pod režijom Aide Bukvić u Knappu. Glumio je i u nekoliko TV serija: 1998. Obiteljska stvar, 1999. Ljubav ili smrt, 2004. Villa Maria, 2007. Obični ljudi, 2007. Cimmer fraj, 2008. Dobre namjere i 2009. Bibin svijet.