Preskočite na glavni sadržaj

Razgovor s umjetnikom: Igor Eškinja / Viktor Popović

U splitskoj Galeriji umjetnina, u sklopu novog ciklusa Razgovor s umjetnikom, u utorak, 8. ožujka, u 19 sati, gostuju umjetnici Igor Eškinja i Viktor Popović. Razgovor će voditi viša kustosica Galerije umjetnina Jasminka Babić, a ulaz je slobodan.
vrijeme: 08.03.2011. 19,00
mjesto: Split; Galerija umjetnina, Ulica kralja Tomislava 15
url: http://www.galum.hr
U sklopu svoje edukativne djelatnosti Galerija umjetnina započinje s ciklusom Razgovor s umjetnikom / Razgovor o umjetniku. Cilj je približiti široj publici rad suvremenih umjetnika, te otvoriti mogućnost direktnog susreta sa akterima suvremene umjetničke scene. Prvi razgovor vodit će se s dva umjetnika koji trenutno izlažu u Galeriji - Igorom Eškinjom (sudjelovat će video linkom) i Viktorom Popovićem. Povod razgovora njihova je izložba trenutno postavljena u Galeriji umjetnina, u sklopu ciklusa Jedan na jedan.


Osim razgovora o recentnim radovima prezentiranima na izložbi, publika će čuti iskustva njihova dosadašnjeg umjetničkog i izlagačkog rada, te prokomentirati stanje na suvremenoj hrvatskoj umjetničkoj sceni.

Igor Eškinja rođen je 1975. godine u Rijeci. Diplomirao je 2002. Godine slikarstvo na Accademia di Belle Arti u Veneciji. Od 1998. Godine izlaže na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, od čega je realizirao preko 20 samostalnih izložbi. Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima i nagrade Radoslav Putar (2004.), te Henkel nagrade za mladog autora (2006.). Živi u Rijeci, gdje predaje na Akademiji primijenjenih umjetnosti.

Viktor Popović rođen je 1972. godine u Splitu. Diplomirao je slikarstvo 1996. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 1996. izlaže na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Postavio je više od 20 samostalnih izložbi. Dobitnik je niza nagrada, među kojima i Velike nagrade VIII. trijenala hrvatskog kiparstva (2003.) i Nagrade za suvremenu umjetnost Filip Trade (2005.) Predaje na slikarskom odjelu Umjetničke akademije u Splitu.