Preskočite na glavni sadržaj

Queer MoMenti - Snimio sam svoju ljubav

Queer MoMenti predstavljaju višestruko nagrađivanu dokumentarnu poslasticu – 'Snimio sam svoju ljubav', 8. i 9. ožujka, u kinu Grič, s početkom u 20 sati.
vrijeme: 08.03.2011. 20,00
mjesto: Zagreb; Kino Grič, Jurišićeva 6
Redatelj - Tomer Heymann, 2010., Izrael
Scenarist: Tomer Heymann
Uloge: Tomer Heymann, Andreas Merk

Sedamdeset godina nakon što je njegov djed pobjego iz nacističke Njemačke u Palestinu, izraelski redatelj dokumentarnih filmova Tomer Heymann vraća se u zemlju svojih predaka ne bi li prikazao svoj film 'Paper dolls' na Berlinalu, i tamo upoznaje čovjeka koji će mu promijeniti život. Dvodnevna ljubavna afera, započeta u Berghain Panorama baru, razviti će se u vezu između Tomera i njemačkog plesača Andeasa Merka. Kada se Andreas odlučuje vratiti u Tel Aviv, on ne samo da mora srediti vezu s novim partnerom već se i suočiti sa složenom stvarnošću života u Izraelu i osobnim kontaktima s njegovim njemačkim građanima. Tomerova majka, kćer njemačkih imigranata, rođena i provela čitav život u malom izraelskom selu, gdje je podigla pet sinova. Gledajući kako jedan po jedan napuštaju zemlju koju je ona sama i njena obitelj gradila, ne može prestati utjecati na Tomerov život, jedinog sina koji joj je preostao. 'I shot my love' donosi osobnu a opet univerzalnu ljubavnu priču prateći trokutan odnos među Tomerom, njegovim njemačkim dečkom Andreasom i njegovom intenzivno izraelskom majkom.

Tomer Heymann već se desetak godina bavi snimanjem dokumentaraca od kojih su mnogi priznati od strane struke i publike: njegov prvi film 'It kinda scares me' dobio je brojne nagrade na prestižnim filmskim festivalima, 'Paper Dolls' čak 3 na Berlinalu 2006 te nagradu publike na festivalu u Los Angelesu. Film i TV serija 'Bridge over the Wadi' koje je režirao sa svojim bratom osvajaju nagradu na natječaju za dokumentarni izraelski film.

Nedavno emitiran osmodijelni serijal 'The way home' osvaja nagradu za najbolju dokumentarni serijal na međunarodnom filmskom festivalu u Jeruzalemu 2009. Njegov posljednji film, upravo 'Snimio sam svoju ljubav' prikazan je na petnaestak filmskih festivala na kojima osvaja nagrade za najbolji dokumentarni film za Zinegoak filmskom festivalu 2011., nagradu za najboljeg režisera na madridskom LGBT festivalu LesGaiCineMad 2010., nagradu za najbolji film na varšavskom festivalu židovskog filma 2010., za najbolji film srednje dužine na Hot Docs međunarodnom festivalu u Kanadi 2010. te nagradu publike na tajvanskom međunarodnom festivalu dokumentarnog filma 2010.  Čak i za one koji nisu ljubitelji dokumentaraca, ovakve preporuke jednostavno mame u kino dvorane. Potpisuju Goethe Institut i Veleposlanstvo Drave Izrael.