Preskočite na glavni sadržaj

1. samoborsko zborsko protuletje 2011. - javni natječaj

Hrvatsko pjevačko društvo "Jeka" Samobor uz pokroviteljstvo Grada Samobora kroz glazbenu manifestaciju 1. samoborsko zborsko protuletje dana 5. veljače 2011. godine raspisuje javni natječaj za nove zborske skladbe na ponuđene tekstove samoborskih pjesnika ili na tekstove narodnih pjesama samoborskog kraja.
vrijeme: 08.02.2011.
mjesto: Hrvatsko pjevačko društvo "Jeka" Samobor
 

JAVNI NATJEČAJ

Za nove zborske skladbe na ponuđene tekstove samoborskih pjesnika ili na tekstove narodnih pjesama samoborskog kraja


1.    Pravo sudjelovanja u Natječaju imaju svi zainteresirani.

2.    Skladba može biti djelo jednog ili više autora. Broj skladbi po autoru nije ograničen.

3.    Skladba treba biti zborskog izričaja, pisana za mješovite, muške ili ženske amaterske zborove, "a cappella" ili uz pratnju, do sada neobjavljivana niti izvedena u trajanju od 2 do 4 minute.

4.    Tekstovi za nove skladbe mogu se preuzeti na web stranici Hrvatskog pjevačkog društva "Jeka" na adresi www.hpd-jeka.hr u posebnoj rubrici pod nazivom NATJEČAJ ZA NOVE SKLADBE - TEKSTOVI. Ponuđeni tekstovi su radovi samoborskih pjesnikinja i pjesnika od povijesnih do današnjih vremena. Za novu skladbu moguće je koristiti i neki od tradicionalnih narodnih napjeva i/ili tekstova. Izvor za to je knjiga: Milan Lang: SAMOBOR – narodni život i običaji, pretisak, Samobor 2009., izdavač: Grad Samobor, Gradska knjižnica Samobor i Izdavačka kuća Merijdijani, od str. 750. do str. 818. Detalji na upit e mailom: josip.degl-ivellio@zg.t-com.hr

5.    Sudjelovanje na Natječaju je anonimno. Natječajni radovi šalju se u dvije zasebne omotnice. U prvoj zatvorenoj omotnici naslovljenoj: NATJEČAJ ZA NOVE SKLADBE, Hrvatsko pjevačko društvo "Jeka", Trg Matice Hrvatske 2, 10430 SAMOBOR, potrebno je poslati skladbu potpisanu isključivo šifrom. U drugoj omotnici koja se nalazi unutar prve omotnice, naslovljenoj na isti način s oznakom NE OTVARATI – PODACI O AUTORU uz šifru trebaju biti podaci o autoru-skladatelju i to: ime i prezime, adresa, OIB, kontakt telefon, e-mail.



6.    Natječajni rad mora sadržavati:
-    partituru skladbe u 5 primjeraka potpisanu šifrom
    (po mogućnosti u kompjutorskom prijepisu, ali primaju se i uredni rukopisi)
-    tekst skladbe u 5 primjeraka s imenom izabranog autora ili s naznakom "narodna"
    (po mogućnosti u kompjutorskom prijepisu, ali primaju se i uredni rukopisi)

7.    Radove treba poslati do zaključno 1. travnja 2011. godine.

8.    Stručno povjerenstvo za ocjenu prispjelih radova dodijelit će novčanu nagradu od 3000 kuna za prvonagrađenu skladbu, te po 500 kuna za drugo i treće nagrađenu skladbu.

9.    Objava nagrađenih skladbi biti će 9. travnja 2011. godine tijekom održavanja 1. SZP.

10.    Nagrađene skladbe biti će uvrštene u obvezni dio repertoara 2. SAMOBORSKOG ZBORSKOG PROTULETJA 2013. godine.

Odbor za pripremu 1. SZP