Preskočite na glavni sadržaj

Monografija, notni zapis i glazbeni CD Zbora Župe Marije Pomoćnice na Knežiji

Izdavačka kuća HOLOgraf objavila je monografiju, notni zapis i glazbeni CD Crkvenog mješovitog pjevačkog zbora Župe Marije Pomoćnice na Knežiji / Salezijanska družba.
vrijeme: 29.12.2010.
mjesto: Subotica, Sebia
url: http://desirefestival.netfactory.hu/

Crkveni mješoviti pjevački zbor Župe Marije Pomoćnice na Knežiji krugu poznavalaca poznat je kao jedan od kvalitetnijih crkvenih zborova u Hrvatskoj. Kontinuirano djeluje gotovo sedam desetljeća, a začeci počinju dolaskom salezijanaca na Knežiju. Uz niz uspješnih koncerata u zemlji i inozemstvu Zbor se posebno diči gostovanjem u svibnju 1993. godine kada je u Rimu – Vatikanu pjevao pred 14.000 ljudi na više svečanih misa te sudjelovao na generalnoj audijenciji kod Svetog Oca Ivana Pavla II. Također, u rujnu 2009. godine gostovao je u Vatikanu na generalnoj audijenciji kod Svetog oca Benedikta XVI. Zbor dugi niz godina bilježi svoje nastupe no tek prošle godine počinje raditi na svom prvom knjižnom i glazbenom izdanju.


Monografija je dvojezična (prevedena na engleski jezik) i bogato ilustrirana, odlikuje se visokom kvalitetom produkcije i orginalnosti.

U izradi su sudjelovali stručni suradnici. Autor tekstova o Salezijanskoj družbi: dr. sc. Zoran Ladić, autor teksta o Zboru Marije Pomoćnice: maestro Eduard Adamek, prevoditelj: prof. Miljen Matijašević, glazbeni producent: Davor Dukarić – Dux, urednici: Sofija Šenica i Mario Šenica.

http://kreativnastvarnost.hr
http://holograf.i-mall.hr