Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Winter jelka' Željka Kranjčevića Wintera

U petak, 24. prosinca, u 21 sat, u riječkoj K.U.N.S.-Galeriji O.K., otvara se izložba 'Winter jelka', Željka Kranjčevića Wintera. Izložbu će otvoriti akademski kipar i redovni profesor na APU Rijeka Žarko Violić.
vrijeme: 24.12.2010. 21,00
mjesto: Maracaibo, Venezuela
url: http://festivalinternacionaldedanza2009.blogspot.com/
Program na Badnjak počinje u popodnevnim satima pripremom mirisno –okusno skulpture Žarka Violića 'Sušački brudet' i zajedničkim ručkom za umjetnike i prijatelje K.U.N.S.-a koji počinje u 17 sati.
 
 
...dok nas je prošle godine Željko Kranjčević Winter zaintrigirao konceptom božićne jelke propitujući društvene odnose, na posječeno stablo u vidu ukrasa objesio je skulpturice radnika te ukrasne kuglice na kojima su bili nalijepljeni portreti hrvatskih političara, ovog Badnjaka autor u prostor galerije O.K. smješta skulpturalni crtež kojeg dodatno intervencijom u  pozadini i svjetlom pretvara u skulpturu-simbol čistog likovnog govora bez suvišne priče, dajući joj isključivo dimenziju čistoće i svečanosti stvaralaštva... (Žarko Violić)

Željko Kranjčević Winter, rođ.1960, diplomirao 1990. na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, odjel grafika kod prof. Josipa Butkovića. Izlagao na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama.