Preskočite na glavni sadržaj

Online Arts Festival - poziv

Za svoje 3. izdanje Online Arts Festival, kojeg organizira EuroMed Young Artists Network (EMYAN), donosi novi koncept, karakter i trajanje, prikazujući inovativnost i kreativnost mladih umjetnika EuroMed regije. Prijave za sudjelovanje primaju se do 15. ožujka 2011.
prijava: 15.03.2011
url: http://www.emyan.org
Od svog osnutka EMYAN Online Arts Festival zastupa web 2.0 modele produkcije i dijeljenja umjetničke kreativnosti. Predstavljanjem bogatstva umjetničkih praksi, pokušava ojačati kulturnu razmjenu u regiji.

Online Arts Festival 3.0 prihvaća prijave mladih umjetnika (do 30 godina) iz Europe, Mediterana i čitavog arapskog svijeta, za radove koji su nastali nakon 1. siječnja 2009. na svim područjima umjetnosti koja se mogu objaviti na webu.

Aktivnosti 3. izdanja Festivala po prvi će se puta odvijati tijekom čitave godine, počevši 1. travnja pa do 31. prosinca 2011. Također po prvi puta, Festival će biti prisutan i u realnom, a ne samo virtualnom, prostoru, i to širom EuroMed regije.

Posebna sekcija ovog izdanja bazira se na konceptu 'fluxusa', koji nastoji potaknuti stimuliranje upotrebe novih alata i novih materijala koji predviđaju izazove stvaranja umjetnosti unutar multidisciplinarnog konteksta. Prijave za ovu sekciju ne bi trebale samo inspirirati viziju i ideju autora, već ujedno i reflektirati alate i materijale korištene u produkciji te umjetničku suradnju.

Za ovogodišnje izdanje EMYAN pokreće Expo, inicijativu koja prikazuje kreativne i inovativne radove organizacija, pojedinaca i skupina koje koriste novomedijske alate za promociju umjetničkih i kulturnih aktivnosti putem društvenih medija u Euromed regiji (npr. aplikacije za kompjutore i mobilne telefone, blogovi iz umjetnosti i kulture, online zajednice i sl.), te organizira debate i diskusije o trenutnim umjetnički i kulturnim trendovima, poziva stručnjake i intelektualce da predstave svoje ideje, perspektive i mišljenja.

Za više informacija:
Islam Muhammad
General Coordinator
Telephone: 002 012 43 54 634
E-Mail: art2@emyan.org

Izvor: www-on-the-move.org