Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj festivala Melodije Istre i Kvarnera

Festival Melodije Istre i Kvarnera objavljuje natječaj za skladbe koje će biti izvedene na festivalu MIK 2011. Natječaj traje do 31. siječnja 2011. god.
vrijeme: 03.12.2010.
mjesto: Zagreb: Tvornica Jedinstvo, Klub Močvara, Galerija Nano
url: http://www.kontejner.org

Skladbe upućene na natječaj moraju imati zastupljen  jedan od tri elementa:
- melos istarsko - kvarnerskog podneblja, sljedeći duh  najljepših ostvarenja festivala MIK*
- stihovi za skladbe moraju biti tematski vezani uz Istru i Kvarner s neograničenim izborom tema vezanih uz ovo podneblje.
- stihovi za skladbe mogu biti pisani na: čakavskom dijalektu  Istre I Kvarnera ili hrvatskom književnom jeziku*, talijanskom  
dijalektalnom* i književnom jeziku* (*s tematikom vezanom uz Istru i Kvarner)

*Pod melos istarsko-kvarnerskog podneblja podrazumijeva se svaki glazbeni izraz koji je ušao u tradiciju Kvarnera i Istre.

Skladbe mogu biti pisane kao zabavne pjesme ili kao pjesme slobodnog glazbenog oblika, uz korištenje sredstava i postupaka svojstvenih modernoj, zabavnoj, pop, rock ili folk glazbi. Autori glazbe dužni su voditi računa o kvaliteti stihova,  jer će se glazba i stihovi ocjenjivati kao jedinstveno djelo.

Svaka prijava mora sadržavati slijedeće elemente:
a) demo snimka na CD-u ili kazeti s snimljenom vokalnom dionicom i instrumentalnom pratnjom jednog ili više  instrumenata.
b) dva primjerka stihova.
c) podatke o autorima i kontakt informacije

Skladbe upućene na natječaj ne smiju biti ranije objavljene i izvedene. Autori garantiraju originalnost prijavljenih djela. U slučaju bilo kakvih sudskih sporova po ovom pitanju, svu odgovornost snosi autor. Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja prijavljenih skladbi, kao ni javnog izvođenja prije održavanja festivala. U slučaju da autor skladbu koja je odabrana i snimljena za festivalski program javno izvede, Organizator će sudskim putem zatražiti obeštećenje do visine ukupnih troškova festivala po jednoj skladbi.

Autori odabranih skladbi su dužni izvršiti ispravke u glazbi i stihovima ukoliko to Organizator iz bilo kojih opravdanih razloga bude zahtijevao. U slučaju da to autori nisu voljni uraditi organizator pridržava pravo da predmetne skladbe diskvalificira. Autori odabranih skladbi su obvezni u roku od 15 dana nakon objavljivanja rezutata Natječaja potpisati sa Organizatorom izdavački ugovor. U slučaju da autor datom roku ne vrati predmetni ugovor potpisan ili ga vrati nepotpisanog slijedi diskvalifikacija skladbe.

Radovi se šalju preporučenom pošiljkom na adresu:
Festival MIK  2011
Rubeši 139 a
51215 Kastav
ili na e-mail: info@festivalmik.com (mp3 + tekst)

Slanjem radova na ovaj Natječaj, autori prihvaćaju sve njegove uvjete i prenose pravo na organizatora da odabrane skladbe tiska u notnom izdanju, prvi put javno izvede, snimi na nosačima zvuka i slike, prenosi putem radija i televizije i da se ova  prenesu na treća lica. Sva ostala prava autor pridržava za sebe.

Informacije na tel. br. 051/ 224 038, e-mail: info@festivalmik.com