Preskočite na glavni sadržaj

'Šuma summarum' I. G. Viteza od danas u hrvatskoj kinodistribuciji

Dugometražni igrani film 'Šuma summarum' Ivana – Gorana Viteza, nakon hrvatske premijere na 57. festivalu igranog filma u Puli te zagrebačke premijere na ovogodišnjem 8. Zagreb Film Festivalu, od danas, 11. studenoga, kreće u redovnu kinodistribuciju. Film će se prvo prikazivati u kinima u Zagrebu i Rijeci, a potom i na redovnom kino repertoaru ostalih većih hrvatskih gradova.
vrijeme: 11.11.2010.
url: http://www.kinorama.hr/project/17
Film je nastao na temelju scenarija Ivana – Gorana Viteza, a priča ove društvene satire vrti se oko djelatnika jedne hrvatske marketinške agencije, odnedavno u vlasništvu Nizozemca, kojima novi vlasnik, mladi Rinus Jongbloed, priušti akcijski vikend koji uključuje rafting na divljim vodama i paintball bitku, a sve u cilju popularnog team buildinga. Nakon raftinga koji završava s nekoliko manjih incidenata, dvije se grupe zapute na zadatak u šumu. Manje ili više sretni što sudjeluju u ovoj 'igri za odrasle', probijaju se šumom u kojoj ih čekaju nemala iznenađenja - lokalna obitelj koja im radi o glavi, slučajni izletnički par, sumnjivi instruktori i fatalne nesreće.

Glavne uloge u filmu tumače Vili Matula, Hana Hegedušić, Ljubiša Savanović, Nataša Dangubić, Marko Makovičić, Željko Konigsknecht, Sanja Hrenar, Jakša Borić i mnogi drugi. Direktor fotografije je Tamara Cesarec, montažer Mato Ilijić, skladatelji Hrvoje Štefotić i Siniša Krneta, dizajner zvuka Dubravka Premar, scenograf Mario Ivezić, kostimograf Zorana Meić, masker Slavica Šnur, a producentica filma je Ankica Jurić Tilić.

Film je na festivalu u Puli osvojio Zlatnu Arenu za najbolju montažu i Zlatnu Arenu za najbolje kostime.

Film je nastao u produkciji Kinorame i slovenskog Propelera, a hrvatski distributer filma je Continental film. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Izvor: www.havc.hr