Preskočite na glavni sadržaj

Ivana Marija Vidović - na turneji u obje Amerike

Istaknuta hrvatska pijanistica, dubrovkinja Ivana Marija Vidović, održat će impozantnu turneju koja će u mjesecu studenom uključiti oba američka kontinenta.
vrijeme: 12.11.2010.
mjesto: Sjedinjene Američke Države, Brazil
U SAD će nastupiti kao solistica dvaju orkestara, na recitalu, održati predavanje o hrv. skladateljici Doti Pejačević, tečaj darovitim studentima glasovira Wayne State University, te komorni koncert na kojem će joj se pridružiti violinist Kypros Markou, koji je dirigent i violinist te će ravnati koncertima s orkestrima. S Deaborn Symphony Orchestra Vidović će izvesti djela Mozarta i Turine, a s orkestrom Wayne State University djela Turine i Piazzolle.

Na recitalu izvoditi će minijature hrv. skladateljice Dore Pejačević uz koje će održati i prigodno predavanje o skladateljici, a na komornom koncertu izvesti će uz violinistu Maroku i čelisticu Weg glasovirski trio Dore Pejačević, te violinsku sonatu afro-američke skladateljice Irene Smith. Na fakultetu Wayne State University održati ću tečaj darovitim studentima glasovira, a za tečaj održati će se audicija. Kao preduvjet tečaju je jedno djelo Mozarta ili Bacha.

U Južnoj Americi, u Brazilu koncertima s orkestrom će ravnati jedan od najistaknutijih dirigenata Brazila, Luis Gustavo Petri.
Gostovanje u Curitibi u Brazilu s renomiranim orkestrom Camerata Antiqua de Curitiba sufinancira i Ministarstvo kulture RH jer je Vidović prvi hrv. umjetnik koji svira s ovim orkestrom u njegovom postojanju od 35. godina. Turneja u Južnoj Americi okonćati će se recitalom u Rio de Janeiru i to u sklopu festivala Musica no Museu.



Ivana Marija Vidović
www.ivanamarijavidovic.com