Preskočite na glavni sadržaj

'Imaginarij Doktora Parnassusa' u Art-kinu Croatia

Čudesni 'Imaginarij Doktora Parnassusa' film kultnog montipajtonovca, redatelja Terry Gilliama ('Brazil', 'Strah i prijezir u Las Vegasu') na programu je Art-kina Croatia u Rijeci, od 28. listopada do 3. studenog.
vrijeme: 28.10.2010.
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2
url: http://www.art-kino.org
'Imaginarij Doktora Parnassusa', priča o fascinantnom dr. Parnassusu i njegovom neobičnom Imaginariju - putujućem kazalištu u kojemu nudi neodoljivu priliku gledateljima da odaberu put svijetla ili put tame!
 

Film je između ostalog dobio dvije nominacije za Oscara te za najbolji film na Empire Awards, a na Satellite Award osvojio je i nagradu za najbolju kostimografiju. Jednu od glavnih uloga (i svoju posljednju) tumači dobitnik Oscara Heath, a nakon njegove iznenadne smrti usred filma, ulogu varalice Tonyja dovršili su trostruko nominirani Oscarovac Johnny Depp ,višestruko nagrađivani Colin Farrell i dvostruko nominirani za Oscara Jude Law .

U ulozi doktora Parnassusa pojavljuje se višestruko nagrađivani Christopher Plummer, a vražju ulogu gospodina Nicka tumači glazbenik Tom Waits koji je također nominiran za Oscara. Režiser Terry Gilliam film je snimio prema originalnoj priči koju je napisao zajedno s Charlesom McKeownom ('Brazil”, “Avanture Baruna Munchausena').
Raspored projekcija