Preskočite na glavni sadržaj

Premijera 'Čudo u Poskokovoj Dragi' u Kerempuhu

Premijera 'Čudo u Poskokovoj Dragi' u Kerempuhu
Predstava 'Čudo u Poskokovoj Dragi', po istoimenom romanu Ante Tomića i u režiji Krešimira Dolenčića, premijerno će biti izvedena u subotu, 25. rujna, u satiričkom kazalištu Kerempuh. 
vrijeme: 25.09.2010. 20,00
mjesto: Zagreb, Gradsko satiričko kazalište Kerempuh, Ilica 31
url: http://www.kazalistekerempuh.hr
'Čudo u Poskokovoj Dragi', prva ovosezonska premijera u Kerempuhu, treće je djelo Ante Tomića koje se postavlja na repertoar tog kazališta. Tomićev novi roman, koji osebujnim humorom i pričom o Jozi Poskoku i četvorici njegovih sinova zarobljenih u prostoru Zagore, zaboravljenih u vremenu koje ih mimoilazi, sigurno je pronašao put do kazališnih dasaka, rekla je Željka Udovičić, koja potpisuje dramaturgiju i adaptaciju djela.

Udovičić, koja je do sada adaptirala dva Tomićeva djela, istaknula je kako joj je bila čast raditi na adaptaciji autorova novog romana jer se radi o jednom od najintrigantnijih i najzanimljivijih hrvatskih pisaca. Scenografiju i kostimografiju potpisuju Valentina Crnković i Igor Kordej, a glazbu Zvonko Presečki. Jezični savjetnici u predstavi su Ana Maras i Vedran Mlikota.

U predstavi igraju Željko Koenigsknecht, Vedran Mlikota, Mario Mirković, Boris Mirković, Luka Petrušić, Ana Maras, Borko Perić, Hrvoje Kečkeš, Antun Tudić, Jadranka Elezović, Edo Vujić, Ivan Đuričić, Anita Matić Delić, Marko Hergešić i Filip Detelić/Jakov Bilić.

(Hina)