Preskočite na glavni sadržaj

Mediteran Film Festival u Dokukinu

Mediteran Film Festival u Dokukinu
U Dokukinu Croatia se ovaj tjedan mogu pogledati pobjednici 11. Mediteran Film Festivala, koji se početkom rujna održao u Širokom Brijegu u Bosni i Hercegovini. Na programu su ‘Ciklusi’, pobjednik MFF-a, ‘Voljeti Sofiju’, dobitnik nagrade publike, ‘Kina je još uvijek daleko’, dobitnik druge nagrade žirija te još dva mediteranska dokumentarna hita; ‘Zabilješke o drugome’ i ‘Ubiti slona’.
vrijeme: 23.09.2010.
mjesto: Benicassim, Spain
url: http://www.dokukino.net
‘Ciklusi’ hrvatskog redatelja Vladimira Gojuna, su film o mladom Jošku koji prolazi šest ciklusa koji su osnova tretmana u borbi protiv tumora te njegovom najboljem prijatelju koji kamerom bilježi najintimnije trenutke te iscrpljujuće borbe. ‘Voljeti Sofiju’ izraelskog redatelja Ohada Itacha prikazuje ono što se dokumentarcem rijetko prenosi tako iskreno: životna priča djevojke Sofije – od ovisnosti i prostitucije do odvikavanja, uz nevjerojatnu poruku da se iz bezizlazne situaciju može izaći. ‘Kina je još uvijek daleko’ Maleka Bensmalija, prikazuje stvarnost Alžira kroz stanovnike sela u kojemu je počela alžirska revolucija.

‘Zabilješke o drugome’ Sergia Oksmana govore o pokušaju nevjerojatnog broja da liče na svjetski poznatog pisca Ernesta Hemingwaya, a  ‘Ubiti slona’, španjolsko-palestinskog redateljskog dvojica Alberta Arca i Mohammada Rujailaha, sniman je u području Gaze za vrijeme izraelske vojne akcije ‘Lijevano olovo’.

Raspored projekcija