Preskočite na glavni sadržaj

Koncert Marija Krnića u Splitu

Splitski bariton Marijo Krnić održat će cjelovečernji koncert u četvrtak, 23. rujna 2010. godine, u 18 sati, u Splitu, u dvorani Umjetničke akademije u tvrđavi Gripe (Glagoljaška bb). Za klavirom će biti prof. Ana Šabašov, a voditeljica je Meri Martičić.
vrijeme: 23.09.2010. 18.00 sati
mjesto: Split, Umjetnička akademija
Marijo Krnić (1980) rođen je u Splitu. Student je četvrte godine dodiplomskog studija solo pjevanja na Umjetničkoj akademiji u Splitu, u klasi izv. prof. Nelli Manuilenko. Na 15. Međunarodnom natjecanju solo pjevača "C. A. Seghizzi" u Goriziji (Italija) u srpnju 2009. godine osvaja drugo mjesto, a na 24. Međunarodnom natjecanju komorne vokalne glazbe u Citta  di Conegliano (Italija) u srpnju 2010. osvaja prvo mjesto. Diplomirao je 2003. godine na Odsjeku za glazbenu kulturu Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu pod mentorstvom izv. prof. Vlade Sunka. Nagrađen je Nagradom Akademije za izniman uspjeh tijekom studija. Magistrirao je 2008. godine na Odsjeku za teoriju glazbe i kompoziciju na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani pod mentorstvom izv. prof. Marka Vatovca. Od 2004. godine asistent je na Odsjeku za učiteljski studij Filozofskog fakulteta u Splitu, a radio je i kao učitelj glazbene kulture od 2003. do 2008. godine. Osnovao je i vodio brojne vokalne sastave te osvojio nekoliko priznanja na domaćim i međunarodnim natjecanjima kao zborovođa.

Svoja glazbenička znanja i vještine usavršava na brojnim seminarima za pjevanje (V. Vanjejev, M. Kenzee, N. Enns, J. Blakely) i za zborsko dirigiranje (M. Nilsson, R. Rasmussen). Povremeno sudjeluje kao solist u projektima Opere HNK u Splitu. Član je ocjenjivačkog suda na Danima duhovne glazbe "Cro patria". Glavni je urednik Lista za vokalnu glazbu "Sotto voce". Od srpnja 2010. godine predsjednik je Glazbene mladeži Split.