Preskočite na glavni sadržaj

1. Kinookus - međunarodni gstronomski filmski festival

Filmski festival od ove je godine dobio grad Ston, a riječ je o međunarodnom gastronomskom filmskom festivalu Kinookus, koji će se održati od 16. do 19. rujna 2010.
vrijeme: 16.09.2010.
mjesto: Pécs City, Hungary
url: http://www.bridgesmathart.org
Festival je nastao u organizaciji Udruge Kinookus i u suradnji s festivalom Slow Food on Film, te potporu Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Ston, TZ Općine Ston, Hrvatske gospodarske komore i Regionalne razvojne agencije Dunea. Želja organizatora je stvoriti kulturnu manifestaciju koja izniče iz osobenosti teritorija, valorizira njegovu baštinu, lokalnu gastronomiju i običaje.

Projekt svojom strukturom i programom potiče najšire moguće sudjelovanje lokalnog stanovništva, kritičko promišljanje konzumiranja hrane, te odnosa čovjek-okoliš. Na Festivalu će biti prikazano 9 kratkometražnih i 9 dugometražnih filmova s tematikom uzgoja i pripremanja zdrave hrane, borbe za očuvanje lokalnih kulinarskih tradicija i bioraznolikosti. Veći dio filmova bit će po prvi put prikazan u Hrvatskoj.

Festival je podijeljen u četiri programska dijela: Okušavanja – natjecateljski program i retrospektive, Kinofokus - edukacijski programi, Kinopokus - radionice tradicijskih zanata i Kinolokus - placa.lokalni, tradicijskih i eko proizvoda.

Izvor: www.havc.hr