Preskočite na glavni sadržaj

"Ceres" reizdaje svoja najbolja izdanja

Naklada kuća "Ceres" počela je ponovno izdavati svoje najuspješnije knjige iz proteklih skoro dva desetljeća rada, od kojih neke već imaju kultni status kod čitatelja - "Filozofija vina" madžarskog pisca Bele Hamvasa i "Prvi gutljaj piva" francuskog autora Philippea Delerma.
mjesto: Zagreb
url: http://www.bluetenweiss-berlin.de/en
 Knjige koje su "Ceres" svojedobno uvrstile među najuspješnije hrvatske nakladnike tiskane su u džepnom formatu, u velikim nakladama i s prihvatljivim cijenama, rekao je Dragutin Dumančić, urednik u toj kući.

Uz četiri knjige koje su već na kioscima, idući tjedan objavit će se još tri, najavio je Dumančić, naglasivši kako je, unatoč izdavačkoj krizi u Hrvatskoj i neprisutnosti u medijima, "Ceres" ove godine uspio objaviti desetak novih knjiga hrvatskih i inozemnih autora.

Osim "Filozofije vina" i "Prvi gutljaj piva", dosad su objavljeni roman "Indijski nokturno" u kojem talijanski pisac Antonio Tabucchi u formi krimića opisuje život i ljude Indije kakva je ona danas i "Ljeto", knjiga eseja i sjećanja francuskog pisca i nobelovca Alberta Camusa, što se ubraja među njegova najbolja djela.

Uskoro će se objaviti još "Orijentalne priče" francuske spisateljice i dobitnice Nobelove nagrade Marguerite Yourcenar, u kojoj su i dvije priče o Marku Kraljeviću, "Goli kruh" marokanskog pisca Muhameda Choukrija, roman o Maroku i marokanskoj zajednici u kojoj nema milosti za slabe i "Novembar", najljepša ljubavna priča francuskog klasika Gustavea Flauberta o prvoj ljubavi mlada čovjeka prema ženi koja možda nije ni postojala.

(Hina)