Preskočite na glavni sadržaj

Hrvoje Dumančić i Eugen Varzić izlažu u Barbanu

Otvaranje izložbe likovnih radova Hvoja Dumančića i Eugena Varzića prigodom održavanja 35. trke na Prstenac – Barban održat će se u petak 20. kolovoza, u 20 sati u Donjoj školi u Barbanu. Izložbu otvara Marino Baldini.

vrijeme: 20.08.2010. 20:00
mjesto: Milan, Italy
Hrvoje Dumančić
Rođen je 1975. godine u Zagrebu.Školu primjenjenih umjetnost i dizajna završio je 1994. godine. Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, smjer kiparstvo 1998. godine. Specijalistički doktorski studij kiparstva u trajanju od tri godine, upisao je 2008. godine, na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a tema doktorskog rada je monumentalna konjička skulptura.

Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1998. godine,  član  je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 2004. godine, te  je član Society of Equestrian Artists –London. Do sada je izlagao na tridesetak skupnih i 14 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Dobitnik je prve nagrade za skulpturu pod nazivom Aramis na «X Salon International de Saumur» u Francuskoj 2002 godine. Ta mu je prestižna nagrada omogućila stipendiju Francuskog instituta, te studijski boravak u umjetničkoj kući «La Colombiere»u Saumuru, Francuska.Sudjelovao je na Međunarodnim izložbama «Salon d’Art Equestre» i «Salon du Cheval» u Parizu. Izlagao je na skupnoj izložbi “The Horse in Art” u Mall Galleries u Londonu I Arte Equinus 3 u Sjedinjenim Američkim državama.

Na III Svjetskom konjičkom festivalu, na poziv organizatora organizirao je samostalnu izložbu skulptura u Samuel Tessedik Museum u Szarvasu, Mađarska, te 2009. godine samostalnu izložbu u Saumuru u Francuskoj.

Osnovni motivi njegovih umjetničkih radova su konji. Svojim umjetničkim radom zalaže se za popularizaciju umjetnosti na temu konja.

Eugen Varzić

Rođen 1972 godine u Đakovu.Diplomirao je na slikarskom odjelu Filozofskog fakulteta u Rijeci 1999. godine. Izlagao je na više desetaka samostalnih izložbi, te na više od stotinu skupnih u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad više puta je nagrađivan. Vodio je više umjetničkih projekata ( Street art Poreč 2001, 2002, Ex tempore Nova vas 2009,2010) te je suradivao na više medunarodnih likovno umjetničkih projekata ( Cromatismo Ermetico, Plenair Snina, Slovenia open to Art, Il gusto nel colore, Ars sacra ).

Njegovi likovni radovi nalaze se u mnogim javnim prostorima (Gradska uprava grada Poreča, opća bolnica Pula, Porečko-Pulska biskupija, Zatvor u Puli, Hypo banka Zagreb) i u privatni zbirkama širom Hrvatske i svijeta (Pavarotti, Nicklaus) kao i u sakralnim prostorima (crkva sv.Martina, Vrsar, crkva sv.Mihovila u Mugebi, crkva sv.Mihovila u Novoj Vasi, crkva sv.Bernarda u Funtani, crkva sv.Agate u Dračevcu te Dom duhovne obnove Marijin dom u Slavonskom Brodu).

Duži niz godina sudjeluje u humanitarnim aukcijama slika ( HCR za siguran korak, Liga za borbu protiv raka Split, donacije za odjel sa posebnim potrebama Osnovna škola Poreč ). Povremeno se bavi dizajnom  ( dizajn brošure Top camping Croatia te dizajn brošure Croatian Island Campsites, likovno oblikovanje knjige Verši na šterni ) kratkim filmom ( 14. dani Hrvatskog filma - film Pozdrav iz Poreča, film Srebrna, kratki film Coffe i dokumentarni Tarambuj ).

U 2008. godini izrađuje stropne slike, oltarne pale i cikluse slika za više crkvi na području Porečko-pulske biskupije.Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.Kao slobodni umjetnik živi i stvara u Kufcima.