Preskočite na glavni sadržaj

Preminula glumica Slavica Maras-Mikulandra

Glumica i pjesnikinja Slavica Maras-Mikulandra preminula je 5. kolovoza u 77. godini života. Pokopana je 10. kolovoza u Zagrebu prema vlastitim željama, u krugu najuže obitelji i bez medijske pompe.
mjesto: Cavtat, Croatia
url: http://www.epidaurusfestival.com/
Maras-Mikulandra je mlađa sestra pokojne komičarke Nele Eržišnik (1922-2007). Zajedno sa suprugom Markom Mikulandrom te glumicom Nadom Gaćešić-Livaković pokrenula je kazalište Off Theater Bagatella.

Sućut obitelji preminule glumice u petak je brzojavom izrazio ministar kulture Božo Biškupić.

- Upućujem Vam u osobno ime i u ime Ministarstva kulture izraze duboke sućuti u povodu smrti dramske i filmske umjetnice te pjesnikinje gospođe Slavice Maras-Mikulandre. Off Theater Bagatella, čiji ste Vi i Vaša supruga osnivači, tijekom više od trideset godina postojanja, bio je zagrebačka urbana oaza komediografskog, glumačkog i pjesničkog stvaralaštva. Predstave Off Theatera Bagatella, nezaboravna čarolija glume te uspješne glumačke škole doprinijele su razvoju hrvatskog glumišta i stvaralaštva, a kreativni doprinos gospođe Slavice Maras-Mikulandra ostat će zapamćen kao trajna vrijednost hrvatske kulture - stoji u Biškupićevom brzojavu.

(Izvor: Zagrebancija.com