Preskočite na glavni sadržaj

Počeo peti Dubrovnik Film Meeting

Projekcijom filma Invictus za oko 700 Dubrovčana i njihovih gostiju i to na ekskluzivno postavljenom kinu na otvorenom na plaži Hotela Dubrovnik Palace jučer je počeo 5. Dubrovnik Film Meeting.
mjesto: Zadar, Croatia
U filmu Invictus Clinta Eastwooda ulogu predsjednika Južnoafričke Republike Nelsona Mandele tumači Morgan Freeman koji je počasni gost Dubrovnika. Osim Freemana u Dubrovnik su stigli i drugi slavni glumci redatelji i scenaristi: poznati rumunjski redatelj i scenarist Cristi Puiu čiji je film Smrt gospodina Lazarescua doživio veliki uspjeh širom svijeta te osvojio brojne nagrade. Tu je i oskarovac Juan Jose Campanella, jedan od najznačajnijih redatelja današnjice, koji je ove godine dobio Oscara za najboji strani film a režira i popularne TV serije poput Dr. House, Zakon i red i Odjel za žrtve...

U Dubrovnik je doputovala Caprice, slavni američki top model, koja je počasna gošća na svim događanjima ovogodišnjeg Dubrovnik Film Meetinga. Riječ je o uspješnoj poslovnoj ženi koja se tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća pojavila na naslovnicama više od 300 najutjecajnijih svjetskih časopisa.

Drugog dana DFM u ponedjeljak 2. kolovoza projekcija filma Invictus održat će se na Poljani ispred Kneževa dvora a sav prihod od ulaznica namjenjen je za humanitarne svrhe.

(Hina)