Preskočite na glavni sadržaj

Brijuni: Premijerno izvedena Shakespearova "Oluja"

Premijernom izvedbom predstave "Oluja" Williama Shakespearea u petak održano u tvrđavi Minor na malom Brijunu, svoju desetu sezonu započelo je kazalište Ulysses.
mjesto: Brijuni
url: http://www.ulysses.hr/
"Oluja" je zadnji Shakespeareov rad, često smatran svojevrsnim testamentom, a riječ je zapravo o priči o roditeljskoj ljubavi, izdaji, osveti i suočavanju s počinjenim zločinima te iznad svega priči o oprostu.

U liku Prospera, prognanoga milanskog vojvode zatočena na neznanom otoku s mladom kćeri, a kojega je tumačio Rade Šerbedžija, Shakespeare je ispisao jedan od svojih najkompleksnijih i po svojoj prilici najautobiografskijih likova.

Redateljica predstave je Lenka Udovički, a u predstavi su uz Šerbedžiju još "igrali" Žarko Radić u ulozi napuljskog kralja Alonza, Krunoslav Klabučar, Alen Liverić, Filip Križan, Dušan Gojić, Tomislav Krstanović, Nebojša Gligovac, Nina Šerbedžija i drugi.

Nakon premijere predstava će biti prikazivana još od 24. srpnja do 1. kolovoza te od 6. do 8. kolovoza.

Zbog vremenskih neprilika, odnosno jake kiše i olujna vjetra večeras je predstava na Brijunima prekinuta na dvadeset minuta te potom nastavljena.

(Hina)