Preskočite na glavni sadržaj

Rastoke: završila međunarodna ljetna škola gitare

Jedanaesta međunarodna ljetna škola gitare Karlovačke glazbene škole završila je jučer u slunjskim Rastokama zajedničkim koncertom svih polaznika.
mjesto: Zagreb, Croatia
Voditelj Miroslav Lončar, inače voditelj Odjela gitare na William Carey Collegeu u američkom gradu Hattiesburgu, svakog ljeta svom se rodnom Karlovcu vraća školom gitare.

Voditeljica Odjela gitare karlovačke Glazbene škole Darinka Drenjančević kazala je da Lončar nesebično kroz osam dana po deset sati dnevno prenosi na ovdašnje mlade gitariste svoje znanje i pedagoško iskustvo.

Ovogodišnju, 11. po redu ljetnu školu, Lončar je nazvao najuspješnijom. Kaže da mu je motivacija da doprinese kulturi grada Karlovca te da se proizvede kreativna glazbena energija koja potraje i do narednog ljeta.

Program istovjetan jučerašnjem izvelo je svih 24 polaznika Škole i u subotu na karlovačkoj Promenadi. Nakon što je publika glazbenike pozvala na bis, Lončar je kazao da mu je drago što i publika prepoznaje izvanredne rezultate ovogodišnjih polaznika.

Među njima ima onih koji znanjem i vještinom znatno odskaču od većine te su oni u proteklih osam dana svake večeri održavali na različitim lokacijama gitarističke koncerte.
Među njima i Žarko Ignjatović, hrvatsko-slovenski gitarist, koji je prije 11 godina bio skroman sudionik radionice, a danas ima gitaristički doktorat.

Program su obogatili i Svetko Kobal (slovenski flautist), Nataša Klasinc-Lončar i Maya Lončar (supruga i kći), Darinka Drenjančević, Tena Bunčić, Armin Abdihodžić i Tomislav Vukšić.

Za domaće i strane turiste polaznici su na rastočkim slapovima izveli raznovrsni program koji je uključivao Paganinija, Beatlese, Allman Brothers Band i skladbe Miroslava Lončara.

(Hina)