Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljen program 40. Varaždinskih baroknih večeri

Program ovogodišnjih 40. Varaždinskih baroknih večeri (VBV), koje će se održati od 24. rujna do 4. listopada predstavljen je JUČER na konferenciji za novinare u Društvu hrvatskih skladatelja (DHS) u Zagrebu, gdje je potpisan i sporazum o partnerstvu između VBV-a i manifestacije Samoborske glazbene jeseni.
vrijeme: 24.09.2010.
mjesto: Varaždin
url: http://www.vbv.hr/
 O programu su govorili ravnatelj VBV-a Davor Bobić i ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik, koji je predstavio redizajniranu internetsku stranicu VBV-a, na kojoj je objavljen cjelokupni program Festivala i varaždinska turistička ponuda.

Raymond je istaknuo kako će se i ove godine nastaviti tradicija održavanja koncerata u inozemstvu, pa će, napomenuo je, u baroknoj glazbi uživati i publika u pet europskih zemalja, ali i u Križevcima, Ludbregu, Varaždinskim Toplicama, Prelogu i Trakošćanu.

Ravnatelj Uprave za izvedbene umjetnosti i audiovizualnu djelatnost Ministarstva kulture Srećko Šestan naglasio je kako su Varaždinske barokne večeri festival nacionalnoga značenja te dodao kako on svojim posebnostima daje doprinos pozicioniranju Varaždina kao poželjne turističke i kulturne destinacije.

Njemački veleposlanik u Hrvatskoj Bernd Fischer, u ime ovogodišnje zemlje partnera, istaknuo je kako je Varaždinski festival važan instrument hrvatske turističke politike te naglasio kako će predzadnjega dana Festivala Njemačka slaviti 20. godišnjicu svoga ujedinjenja te tako biti i s Hrvatskom ujedinjena na koncertu, na kojem će nastupiti njemački glazbenici.

Na VBV-u je do sada izvedeno 97 djela hrvatske glazbene baštine, a ove će se godine u sklopu Festivala održati i međunarodni muzikološki skup "Barokna glazba-jučer, danas, sutra".

(Hina)