Preskočite na glavni sadržaj

Patchwork Family - Interkulturni kazališni projekt za djecu

U sklopu 50. Međunarodnog dječjeg kazališnog festivala u Šibeniku održao se od 26. do 30. lipnja inicijalni sastanak kazališnih umjetnika i producenata iz šest zemalja Azije i Europe u svrhu definiranja projekta povezivanja kazališnih umjetnika koji rade za mladu publiku.
url: http://www.mala-scena.hr/
Začetnik projekta je Kazališni epicentar iz Zagreba, a glavni producent kazalište Mala scena. Projekt se radi s ciljem ostvarivanja interkulturnog dijaloga kazališnih umjetnika koji rade za mladu publiku u Aziji i Europi u svrhu boljeg razumijevanja različitih kultura, interkontinentalne kulturne suradnje, interkulturnog dijaloga i prijenosa znanja.

Rezultat ove suradnje bit će kazališna predstava za mladu publiku radnog naslova Patchwork Family čija će se premijera održati u Seulu, u Koreji, 23. srpnja 2012., a nakon koje će predstava gostovati na festivalima u zemljama partnerima i ostalim svjetskim festivalima.

Patchwork Family uključuje kazališta i kazališne festivale iz Austrije, Italije, Hrvatske, Rusije, Japana i Južne Koreje, a moguća je suradnja i s Tajvanom i NR Kinom.

O projektu
Tema interkulturnog kazališnog projekta za djecu bit će Patchwork Family. Projekt je namijenjen djeci od 7 godina i više, a trajat će od 2011. do 2013. godine. U njemu će sudjelovati glumci, plesači, glazbenici, dramaturzi, skladatelji, koreografi, producenti i ostali umjetnici iz svih zemalja sudionica.

Projekt Patchwork Family umjetnički vode Ivica Šimić, umjetnički direktor kazališta Mala scena i osnivač Kazališnog epicentra iz Zagreb te Stephan Rable, umjetnički direktor kazališta DschungleWien iz Beča. Producenti su Vitomira Lončar, direktorica Male scene i Hisashi Shimojama, producent Kijimuna Festivala iz Japana. Hrvatski partneri u projektu Patchwork Family su Kazališni epicentar, kazalište Mala scena i Međunarodni dječji festival u Šibeniku koji je i omogućio održavanje inicijalnog sastanka u sklopu svog slavljeničkog izdanja.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na mob: Vitomira Lončar, 098 477 993 ili mailom vjloncar@inet.hr