Preskočite na glavni sadržaj

U Kastvu večeras počinje 19. kastafsko kulturno leto

U Kastvu večeras počinje 19. kastafsko kulturno leto, međunarodni festival kulture koji će trajati do 27. kolovoza.
vrijeme: 02.07.2010.
mjesto: Kastav
url: http://www.kkl.hr/
 Festivalski program izvodit će se na gradskim trgovima Lokvini i Crekvini, u župnoj crkvi sv. Jelene Križarice i u galeriji crkvice sv. Trojice, a obuhvatit će dramske, likovne i izložbene sadržaje te programe ozbiljne i zabavne glazbe.

Festival, koji svoju tradiciju gradi na njegovanju čakavskog narječja, počinje večeras nastupom saksofonskog kvarteta "4 folk" te gala-koncertom pjevača Đanija Stipaničeva, a bit će otvorena izložba slikara Emila Bobanovića Čolića "Pred morem nemam tajne".

U sklopu raznovrsnoga glazbenog programa zajedno će nastupiti glazbenik Edin Karamazov iz BiH i makedonska pjevačica Kaliopi, koncert će održati Kalinjingradska komorna filharmonija, finski Kvartet svirača usne harmonike "Napad usnih harmonika sa sjevera", pjevačica Mirjana Bobuš i sastav Kumpanija "Tramuntana", grupa "Kolaž", Neno Belan, Ibrica Jusić, Klapa "Iskon" i Massimo.

Predstavom HNK Ivana pl. Zajca "Crnac" počet će dramski dio programa u sklopu kojega će biti izvedene i dvije predstave zagrebačkoga "Art planeta" - "Zečja rupa" i "Prekidi", zatim "Traži se novi suprug" kazališta "JAK" s Malog Lošinja, a gostovat će i režiser i glumac Zijah Sokolović s predstavom iz ciklusa "male PREDSTAVE NEOBIČNE teme".

"Kastafsko kulturno leto" održava se pod pokroviteljstvom grada, Primorsko-goranske županije i Ministarstva kulture.

(Hina)