Preskočite na glavni sadržaj

Đakovo: Na Malim vezovima 1.200 mališana u narodnom ruhu

U Đakovu su jučer, u sklopu 44. Smotre folklora Đakovački vezovi, održani tradicionalni Mali vezovi čija je raspjevana i rasplesana povorka prošla središtem grada, krenuvši od katedrale do velikog vezovskog šatora.
mjesto: Đakovo
url: http://www.tz-djakovo.hr/
Ove godine malovezovska povorka okupila je 32 dječje folklorne skupine s oko 1.200 malih sudionika u narodnom ruhu.

Uz dječje folklorne skupine iz Đakovštine i Slavonije te drugih krajeva Hrvatske, ove godine gosti Malih vezova bile su dječja folklorna skupina KUD-a Mladost iz Josifova, Makedonija, te HKUD Crvenice iz istoimenog mjesta pokraj Tomislavgrada, BiH.

Nakon prolaska đakovačkim korzom, program Malih vezova nastavljen je u vezovskom šatoru gdje su dječje skupine, osim pjesama, predstavile i plesove, dječje igre te običaje svoga kraja.

Po prvi puta, ove godine voditelji programa Malih vezova pratili su program dvojezično - na hrvatskom i engleskom jeziku.

Mali vezovi i ove su godine uvod u središnji tjedan smotre, koji će svečano biti otvoren u petak, 2. srpnja, a zatvoren u nedjelju, 4. srpnja.

I ove godine središnji program Đakovačkih vezova bit će nedjeljni svečani mimohod folklornih skupina iz zemlje i inozemstva te okićenih svatovskih zaprega i konjanika.

(Hina)