Preskočite na glavni sadržaj

Ethnoambient Salona 2010.

Ethnoambient Salona, glazbena proslava kulturne raznolikosti, ove godine nudi tri koncertne večeri te višednevne radionice sviranja tradicijskih puhačkih glazbala i lijerice. Festival se održava of 22. do 24. srpnja u Solinu.



vrijeme: 22.07.2010.
mjesto: Opatija, Croatia
url: http://www.liburniajazz.hr/
Prvu večer, u četvrtak 22.7. predstavit će se Vieux Farka Touré sa svojom grupom. Gitarist, pjevač i perkusionista, dostojni nasljednik svojeg oca, malijske legende, Ali Farka Touréa.

Druga večer približit će glazbeno stvaralaštvo bliskih područja; sefardske pjesme grupe Arkul iz Bosne i Hercegovine i „kućni bend“ festivala, zaigrane proučavatelje tradicijskih pjesama Hrvatske - Kries.

Ethnoambient Salona završava u subotu, 24.7., s predstavljanjem glazbe temeljene na tradicijskom nasljeđu Bjelorusije i Kolumbije, dvije kulture koje se prvi put predstavljaju na festivalu. Iz Bjelorusije dolaze istraživači bjeloruskih drevnih napjeva – grupa Altanka, a iz Kolumbije sjajni predstavnici joropo glazbe i plesa - grupa Cimarrón.

Radionicu sa složenijim tehnikama sviranja dipli, gajdi, duda i mjeha (miha) vodi Andor Végh, a voditelj radionice sviranja lijerice je Ivo Letunić.

Koncetni program, Solin, Gradina
Svi koncerti počinju u 21 sat.
Cijena festivalske ulaznice je 120 kn, dnevnih ulaznica u pretprodaji 50 kn, a na ulazu 60 kn.

Četvrtak 22. lipanj
Vieux Farka Touré (Mali)

Petak, 23. lipanj
Arkul (BiH)
kries (Hrvatska)

Subota, 24. lipanj
Altanka (Bjelorusija)
Cimarrón (Kolumbija)

Opširnije o izvođačima i radionicama ovdje