Preskočite na glavni sadržaj

11. saziv likovne kolonije 'Fulfinum'

11. saziv likovne kolonije 'Fulfinum' održava se od 26. do 30. lipnja u Omišlju na otoku Krku. Organizator kolonije je Centar za kulturu Općine Omišalj, suorganizator Turistička zajednica Općine Omišalj, a pokrovitelji Općina Omišalj i Primorsko-goranska županija.
vrijeme: 26.06.2010.
mjesto: OmišalJ, Krk
Uz stručno vodstvo povjesničarske umjetnosti i likovne kritičarke Višnje Slavice Gabout, na koloniji će ove godine raditi, družiti se i izmjenjivati iskustva Dragutin Dado Barac (Omišalj), Elvis Berton (Pazin), Silvija Đolonga (Rijeka), Đena Đonlagić (Zagreb), Mirjana Matić (Višnjan), Ana Schaub (Zagreb), Mirna Sišul (Rijeka), Bojan Tankosić (Vrsar) i Željko Zima (Zagreb).

Umjetnici dolaze u Omišalj u subotu, 26. lipnja oko 13 sati, a početak rada na koloniji obilježit će zajedničkim druženjem i upoznavanjem, u konobi „Ulikva“ na starom trgu u centru Omišlja, gdje će ih, uz «Koktel dobrodošlice», dočekati domaćini. Umjetnici, kao i svake godine, „zaposjedaju“ za vrijeme kolonije privatni pansion – tradicionalnu kuću u staroj gradskoj jezgri, gdje im je omogućen rad na velikoj natkritoj terasi, ali ćete ih tih dana moći vidjeti kako slikaju i na trgovima i ulicama Omišlja, kao i na obližnjem arheološkom nalazištu Fulfinum-Mirine, koje je uvijek svima izuzetno inspirativno. Stvarat će se na nekoliko ponuđenih tema:
- Tehnoomišalj
- Grad između neba i mora
- Frankopanske priče
- Slobodna tema

Radovi nastali na koloniji bit će posljednjeg dana boravka sudionika u Omišlju postavljeni na izložbi u Galeriji „Vjećnica“. Izložbu će, uz popratni katalog kolonije, pripremiti organizator uz stručnu pomoć voditeljice kolonije. Svečano otvorenje izložbe bit će u srijedu, 30. lipnja 2010. u 20 sati u Galeriji „Vijećnica, Prikešte 13, Omišalj. Na otvorenju izložbe bit će održan koncert na Panovoj flauti. Izvođač:  JANOS KEGYE (Mađarska). Izložba će se moći razgledati do 10.srpnja 2010, u radno vrijeme galerije: 10-12 i 19-21 h. Ulaz je slobodan. 

Predgovor katalogu