Preskočite na glavni sadržaj

Vinkovci: otvorena izložba kiparske radionice "Zemlja"

Izložba radova kiparske radionice "Zemlja", saziva 2008.-2009. godine, na kojoj se sa stotinjak radova predstavilo tridesetak kipara otvorena je u petak u Galeriji fotografije Meraja
vrijeme: 18.06.2010.
mjesto: Vinkovci
Umjetnički voditelj radionice Tihomir Matijević, asistent na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, istaknuo je da je najveći značaj radionice "Zemlja", ustanovljene 2003., susret različitih naraštaja kipara - od već poznatih imena poput Stjepana Gračana i Mire Vuce, preko umjetnika srednjega naraštaja do najmlađih, zagrebačkih i osječkih studenata kiparstva.

"Ključna riječ ove radionice jest susret različitih naraštaja kipara, susret različitih pogleda na kiparstvo, ali i susret kipara i radnika tvornice 'Dilj' koji su nam uvijek prvi gledatelji, ali i kritičari", rekao je Matijević.

Pozvao je vinkovačke gradske vlasti da surađuju sa sudionicima radionice kako bi se pronašle mogućnosti da kiparska djela nastala u radionici "Zemlja" pronađu svoje mjesto u javnome prostoru i na javnim gradskim površinama.

Utemeljitelj radionice vinkovački kipar Antun Babić istaknuo je da se ta kulturna akcija održava zahvaljujući vinkovačkoj tvornici opeke "Dilj" koja posluje u sastavu Nexe grupe i koja je, po primjeru svjetskih velikih industrija, postala mecena umjetnika- kipara.

Izložba će biti otvorena do 28. lipnja.

(Hina)