Preskočite na glavni sadržaj

Rijeka: Rumunj Milesnita pobjednik međunarodne izložbe fotografija

Dobitnik Grand Prixa Međunarodne izložbe fotografija s temom "Grad i voda, voda i grad" u organizaciji Fotokluba "Rijeka" je Virgil Vasile Milesnita iz Rumunjske, objavljeno je na jučerašnjem otvorenju izložbe u galeriji "Filodrammatica" u Rijeci.

mjesto: Rijeka
Nagradu "Đoko Milekić" dobila je Tatjana Mrvoš za kolekciju fotografija, nagradu "Viktor Hreljanović" dobila je Leonilda Conti, također za kolekciju fotografija, a diplome su dobili Danica Mračević Jurišić i Zdenko Vukelić. Riječ je o nagradama koje nose imena istaknutih riječkih fotografa.

Izložba je središnji dio programa manifestacije PhotoRi koja se održava u Rijeci tijekom lipnja u organizaciji Fotokluba "Rijeka".

Dobitnik nagrade Grand Prix dobit će priliku predstaviti se samostalnom izložbom fotografija u Rijeci u sklopu PhotoRi iduće godine. Fotografije za tu izložbu snimit će tijekom nagradnoga višednevnog boravka u Rijeci.

Manifestacija je ove godine upotpunjena predavanjima fotografa kao što su Petar Trinajstić, Petar Dabac i Branko Jani Kukurin te prvim riječkim "Photo buvljakom" na kojem će se 12. lipnja u prostoru "Filodrammatice" nuditi na prodaju, razmjenu ili dar fotografska oprema.

Građani će moći fotoklubu darovati svoju staru analognu fotoopremu za fundus budućega muzeja fotografske opreme i pribora.

Projekt "PhotoRi" osmislio je i organizirao dugogodišnji predsjednik Fotokluba "Rijeka" Borislav Božić.

(Hina)