Preskočite na glavni sadržaj

Sisački eko film festival

Sisački eko film festival
3. sisački ekološki filmski festival - SEFF, održava se u Sisačko moslavačkoj županiji od 4. do 11. lipnja u Domu kulture Kristalna kocka vedrine, u Sisku.

vrijeme: 04.06.2010.
mjesto: Sisak
url: http://www.domkkv.hr/
Prije dvije godine grad Sisak se spominjao u medijima, u razgovorima, u svakom pogledu, kao potencijalno mjesto za razvoj kancerogenih oboljenja. Često se moglo čuti o Sisku kao najzagađenijem gradu koji svojom teškom industrijom truje svoje građane.


Kao odgovor na česti sinonim zagađenja, grupa filmskih aktivista, pokreće Sisački ekološki filmski festival – jedinstven putujući festival koji će prikazati prirodne ljepote Siska i njegove okolice.

Stoga 2008. Godine četvorica biciklista donose filmove u područja posebne državne skrbi, te prikazuju mještanima Sisačko-moslavačke županije filmove s ekološkom tematikom.

SEFF nije vezan samo uz Sisak, već je to jedini putujući festival  filma o zaštiti okoliša koji će ove godine obići cijelu županiju. Zašto putujući? Na taj način nastojimo pružiti priliku što većem broju ljudi da vidi filmove. Ove godine to su stanovnici mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji koja se nalaze na obalama rijeka.

Detaljan program SEFF 2010.