Preskočite na glavni sadržaj

Fotografska manifestacija "PhotoRi" u Rijeci

Fotoklub "Rijeka" na riječkom području u lipnju organizira manifestaciju "PhotoRi" koja se sastoji od fotografskih akcija, poput izložaba i predavanja, priopćio je taj fotoklub.
vrijeme: 10.06.2010.
mjesto: Rijeka
Središnji dio programa je međunarodna izložba fotografija s temom "Grad i voda, voda i grad" koja se otvara 10. lipnja u izložbenom prostoru "Filodrammatice" u Rijeci.

Večeras će se u Fotoklubu "Rijeka" upriličiti susret članova s riječkim fotografom i scenaristom, redateljem i snimateljem Petrom Trinajstićem, čije su fotografije objavljene u mnogim publikacijama, časopisima, na razglednicama, plakatima, prospektima, knjigama i fotomonografijama.

Zagrebački fotograf Petar Dabac održat će 16. lipnja predavanje o čuvanju i konzervaciji fotografskih dokumenata, a fotograf iz Kastva Branko Jani Kukurin 29. lipnja predavat će o fotografiji u ulozi čuvara kulturnog identiteta.

U sklopu fotografske izložbe održat će se 12. lipnja prvi "Photo buvljak" na kojem će se nuditi na prodaju, razmjenu ili dar fotografska oprema. Građani će svoju staru analognu fotoopremu moći darovati fotoklubu za fundus budućeg muzeja fotografske opreme i pribora.

Projekt "PhotoRi" osmislio je i organizirao dugogodišnji predsjednik Fotokluba "Rijeka" Borislav Božić.

(Hina)