Preskočite na glavni sadržaj

Ansambl Zeitfluss u ciklusu Cantus

U ponedjeljak, 24. svibnja, u 20 sati, u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, održat će se koncert iz ciklusa Cantus & Lisinski. Nastupa Ansambl Zeitfluss pod ravnanjem Ede Mičića.
vrijeme: 24.05.2010. 20.00 sati
mjesto: Zagreb, Mala dvorana KD Vatroslava Lisinskog
Cantus Ansambl je u godini 2010. započeo novu zanimljivu suradnju s austrijskim ansamblom za suvremenu glazbu - Zeitfluss iz Graza. Ova suradnja nastavlja se na dobar temelj koji je ansambl već ostvario s Ljubljanom (UNICUM festival, ansambl MD7), Bečom (Centar i fondacija Arnold Schönberg), Trstom (Festivale Trieste Prima), u ostvarivanju regionalne kulturne mreže. Unutar suradnje s ansamblom Zeitfluss Cantus Ansambl je u Zagrebu (unutar ciklusa Cantus & Lisinski) na dva koncerta (8.2. i 8.3.2010.) već predstavio austrijske skladatelje i skladateljice (Florian Geßler, Elisabeth Harnik, Joanna Wozny), a 22.3.2010. gostovao je unutar ciklusa ansambla Zeitfluss u Minoritensaal, Graz.

U ponedjeljak 24.svibnja 2010., s početkom u 20.00 sati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog ansambl Zeitfluss i dirigent Edo Mičić predstavit će se zagrebačkoj publici s programom:

Mirela Ivičević, Dominosa Octarine, za flautu i komorni ansambl, prva izvedba u Zagrebu
solistica: Ana Benić, flauta
Orestis Toufektsis, EpiEnteka III
Krešimir Seletković, NO Music
Peter Lackner, Kanon 17. veljače 1997.
Dimitri Papageorgiu, IRAI NO KANE
Gerd Kühr, Reihenweise
Ivo Josipović, Musicam psalite