Preskočite na glavni sadržaj

Nagrađeni studenti Splitske akademije u Mariboru

Nagrađeni studenti Splitske akademije u Mariboru
Na 12. Međunarodnom festivalu kreativnih komunikacija Magdalena, koji je upravo završen u Mariboru, studenti Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija, Umjetničke akademije u Splitu osvojili su tri zlatne i jednu srebrenu nagradu. Međunarodni žiri je za ukupnu pobjednicu festivala odabrao Katarinu Zlatec sa Studija dizajna u Zagrebu (rad 'DKSB Catalog').
url: http://www.magdalena.org
Saša Pocrnić je pobijedio u kategoriju vizualnih identitet sa radom 'Animafest' (mentorice Ljubica Marčetić-Marinović i Maris Cilić). U istoj kategoriji je drugu nagradu dobio Danijel Simon za vizualni identitet hip-hop grupe 'Dječaci' (mentor Dejan Kršić). Najbolja tipografija festivala je 'Zig-Zag', studentice Andreje Sužnjević (mentor Nikola Djurek). Dalibor Kazija je dobio nagradu za najbolju animaciju 'Time (e)motions' (mentor Ivica Mitrović).

Magdalena je najznačajniji festival u regiji koji okuplja mlade autore i autorice. Na ovogodišnjem festivalu je bilo prijavljeno 547 radova iz 11 različitih zemalja, raspoređenih u 14 kategorija.