nagrada

Ištvančićev film 'Bunarman' nagrađen u Italiji


vrijeme: 23.05.2009.
mjesto: Iitalija

Dokumentarnom filmu 'Bunarman' redatelja Branka Ištvančića dodijeljena je Specijalna nagrada žirija na Delta Film Festivalu 2009 u Italiji. Svečanost dodjele nagrada održat će se u subotu, 23. svibnja, u dvorani Teatro di Adria Ferrini u Bologni. Pod naslovom 'Pregled i povratak u Deltu' to će biti i prilika za susret autora pobjednika festivala i projekciju nagrađenih filmova.

Festival ima za cilj potaknuti mlađe generacije u proizvodnji audiovizualnih djela (video, film, novi mediji), isto kao i dokumentarni i igrani film ne samo na teritoriju delte rijeke Po nego i općenito na sjevernom Jadranu definiranom kao priobalje delte rijeke Po koje, po propozicijama festivala, obuhvaća mjesta poput Kopra, Izole i Pirana (Slovenija). Namjera ovog festivala je potaknuti poboljšanje ovdašnje produkcije i stvoriti arhivu odabranih radova na festivalu koji se odnose na to područje.

Uspješnom filmu 'Bunarman' iz produkcije Dokumentarnog programa HRT-a, koji je već bio na više od 30 međunarodnih festivala, ovo je jedan od posljednjih festivala na kojem će moći sudjelovati, a dobitnik je nagrade 'Oktavijan' za najbolji dokumentarni film, nagrade za najbolju režiju na Danima hrvatskog filma 2003. godine te nagrada za najbolji dokumentarni film i najbolju režiju na festivalima u inozemstvu.

 

(R.P.B., 30.04.2009)