izložba, festival

Ivanovićev izložbeni prvijenac na Culture Shock Festivalu


vrijeme: 20.03.2009. - 27.03.2009.20,30
mjesto: Križevci; Klubu kulture, Mažuranićev trg 1
organizator: P.O.I.N.T. / K.V.A.R.K.

Treća likovna izložba ovogodišnjeg, 5. međunarodnog Culture Shock Festivala predstavlja mladog križevačkog likovnjaka Ivana Ivanovića. Izložba crteža 'Midian' otvara se u petak, 20. ožujka, u Klubu kulture u Križevcima, s početkom u 20,30 sati. Izložba traje do 27. ožujka.

Naziv izložbe inspiriran je fikcijskim gradom strave engleskog pisca horora Clivea Barkera, čiji je svijet čudovišta i ubojica čest motiv Ivanovićevih grafika, stripova i crteža. Organizatori ovog festivalskog jubileja pozivaju na šokantni ciklus jednog od predvodnika nove generacije križevačkih likovnjaka koji svojim djelima svjedoče angažiranost, čvrstinu stava i bunt protiv surovosti današnjeg svijeta.

Dvadesetdvogodišnji student arhitekture Ivanović kao srednjoškolac je bio vrlo aktivan video-amater u gradskom foto-kino-video klubu, literarne i likovne radove objavljivao je u školskim časopisima te sudjelovao na natjecanjima. Njegovom kulturnom i umjetničkom razvoju doprinijela je osnovna glazbena naobrazba te jaka privrženost filmu, pa se čak u crtežima često referira na svoje glazbene, filmske i druge uzore. Ovo je prva Ivanovićeva izložba, a prvoj izložbi mladih autora trebamo se svakako veseliti, napisao je profesor likovne kulture Saša Živković u predgovoru za Ivanovićev 'Midian'.

Culture Shock Festival

(I.P., 20.03.2009)