izložba, predstavljanje, predavanje, tribina, projekcija, koncert

Dani indijske kulture u Poreču - Namaste Indija!


vrijeme: 19.02.2009. - 22.02.2009.
mjesto: Poreč, Pučko otvoreno učilište Poreč, Narodni trg 1

U prostorima Pučkog otvorenog učilišta Poreč od 19. do 22. veljače održat će se manifestacija 'Dani indijske kulture u Poreču – Namaste Indija!'.

Organizatori su Udruga Lotos iz Zagreba i Pučko otvoreno učilište Poreč, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Indije i uz financijsku potporu Ministarstva vanjskih poslova RH.

Cilj manifestacije je prikazati bogatstvo indijske kulture te promicanje i razvitak prijateljstva i suradnje dvaju zemalja i njihovih naroda.

Manifestacija je zamišljena kao četverodnevni prikaz bogate, otvorene i tolerantne indijske kulture stare preko pet tisuća godina.

Programska događanja uključuju isječke iz indijske umjetnosti, kulture, književnosti, tradicije, glazbe i plesa kojima se građanima Poreča želi predstaviti jednu posve drugačiju kulturu. Kulturu velike raznolikosti i tolerancije, veselu i optimističnu, jednu od najbogatijih kultura današnjice.

Tako manifestacija sadrži izložbe fotografija Mladena Grčevića i Stipice Grgića; prikazivanje indijskog filma 'Masoom' (1983.) poznatog redatelja Shekhara Kapura; prezentaciju knjiga Ramajana i Mahabharata; predavanje i radionicu motane ženske odjeće sarija i putopisno predavanja o Jaipuru, popularnom ružičastom gradu. Na kraju, u nedjelju 22. veljače, poslastica: 'Noć kraljevskih raga Darbari i plesa kathaka', koncert tradicionalne glazbe i klasičnog indijskog plesa.

Program događanja


(R.P.B., 17.02.2009)