Culturenet.hr - web centar hrvatske kulture


Culturenet.hr, projekt koji su pokrenuli Ministarstvo kulture RH i Institut otvoreno društvo - Hrvatska, teži objediniti raspoložive informacijske resurse o hrvatskoj kulturi (organizacijama, udruženjima, institucijama, projektima, itd.), potaknuti na njihovu razradu, i omogućiti kulturnim djelatnicima da na jednom mjestu pronađu informacije koje ih zanimaju i partnere za svoje projekte. Projekt CultureNet time teži unaprijediti kulturnu suradnju u Hrvatskoj i suradnju s inozemstvom, jednako kao i pridonijeti boljoj komunikaciji između hrvatskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.

Kao zajednički projekt, portal Culturenet.hr bio je dostupan na web-u od kolovoza 2001. do 31. ožujka 2004. Od travnja 2004. godine Ministarstvo kulture Republike Hrvatske nastavlja održavati i razvijati projekt u sklopu redovne djelatnosti Uprave za kulturni razvitak i kulturnu politiku - Odjel za planiranje kulturnog razvitka.

Težnja portala je objediniti sve kulturne resurse u Hrvatskoj, državne i privatne, profitne i neprofitne, "mainstream" i alternativne.

Partneri i sponzori projekta su Microsoft Hrvatska, ECS, Hrvatski Telekom.> Radna struktura projekta od kolovoza 2001. do ožujka 2004

> Impresum

> Temeljni dokument Culturenet Croatia

> Poziv na suradnju

> Verzija 1 www.culturenet.hr (09/2002)

> Demo verzija www.culturenet.hr (07/2001)

> Kulturne mreže i portali - evaluacija Cultureneta 2000-2005. (.ppt, 757kb)
 

(I.P., 14.01.2009)