natječaj

Živjeti zajedno - međunarodni fotografski natječaj


organizator: British Council

U okviru projekta 'Živjeti zajedno' ('Living Together'), British Council otvara foto-natječaj na temu međukulturalanog dijaloga. Natječaj ostaje otvoren do 15. ožujka 2009.
Pozivaju se svi zainteresirani natjecatelji da na službenu internetsku stranicu natječaja pošalju tri fotografije koje odražavaju njihov doživljaj migracije s obzirom na tri teme: Nova lica nova mjesta, Osjećaj doma, i Migracija – novi fenomen.
 
U natječaju mogu sudjelovati osobe od 13 do 35 godina starosti iz sljedećih 19 zemalja: Albanije, Armenije, Austrije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Cipra, Crne Gore, Gruzije, Grčke, Hrvatske, Izraela, Kosova, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Srbije, Turske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Natječaj se zatvara 15. ožujka 2009. u 18 h, a izabrane fotografije bit će predstavljene u sklopu konferencije projekta 'Živjeti zajedno', koja će se održati u ožujku 2009. Pobjednici će biti izabrani u tri kategorije – Najbolja fotograija, Najbolja fotografija po dobnim skupinama i Najbolja fotografija na temu, a pobjednike nagrađuje Olympus.
 
Ovim natječajem nastoji se potaknuti kreativni vizualni dijalog o utjecaju migracija na društvo te o sudjelovanju manjinskih zajednica u javnom životu. Natječaj je dio projekta British Councila pod nazivom 'Živjeti zajedno', inicijative koja ima za cilj jačanje i promicanje društvene povezanosti i aktivnog građanstva. Projekt se provodi u više od 15 zemalja uz potporu Vijeća Europe u okviru Europske godine međukulturalnog dijaloga. Pojam 'zajedničkog života' od iznimne je važnosti za Europu u kojoj se kao rezultat migracije pojavljuju sve složenija i raznovrsnija društva. Projekt se bavi utjecajem koji nove migracijske zajednice imaju na društva iz kojih dolaze i u koja dolaze, te na njihovu prisutnost u javnom životu.
 
Kontakt:
Rosana Besednik
Arts, Science and Society Manager
British Council, Ilica 12
Ilica 12
T ++385 (0)1 4899 500
F ++385 (0)1 4833 955