nagrada

Dodjela nagrada HMD-a


vrijeme: 16.05.2008. - 16.05.2008.12,30
mjesto: Zagreb; Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10
organizator: Hrvatsko muzejsko društvo

U atriju Muzeja za umjetnost i obrt, u petak, 16. svibnja, u 12,30 sati, održat će se svečanost dodjele nagrada Hrvatskog muzejskog društva. Nagrada će se dodjeljivati istaknutim kulturnim i muzejskim djelatnicima za 2007. godinu.

Ocjenjivački sud za dodjelu nagrada HMD u sastavu dr. sc. Vesna Girardi Jurkić, predsjednica Ocjenjivačkog suda, dr. sc. Žarka Vujić, Željka Kolveshi, prof. i Dora Bošković, prof., na temelju javno provedenog natječaja za dodjelu nagrada HMD (Jutarnji list, 31. 3. 2008), na sjednici održanoj 8. svibnja 2008. godine donio je sljedeće odluke:

Godišnja nagrada HMD za 2007. godinu dodijeljena je:
- dr. sc. Žarki Vujić za knjigu 'Izvori muzeja u Hrvatskoj';
- autorskom timu Hrvatskoga povijesnog muzeja u Zagrebu za izložbeni projekt 'El Shatt / zbjeg iz Hrvatske u pustinji Sinaja, Egipat (1944.-1946.)' (autorice Nataša Mataušić, Rhea Ivanuš, Snježana Pavičić, Dubravka Peić Čaldarović);
- autorskom timu Hrvatskoga školskog muzeja za publikacije 'Vodič za djecu u Hrvatskom školskom muzeju' i 'Pitalice iz HŠM' (autorice Elizabeta Serdar i Branka Ujaković);
- mr. sc. Marini Vinaj za izložbeni projekt 'Tiskopisi 16. stoljeća iz riznice Muzeja Slavonije Osijek'.

Nagrada HMD za životno djelo 'Pavao Ritter Vitezović' dodijeljena je: mr. sc. Branki Šulc, muzejskoj savjetnici, ravnateljici Uprave za kulturni razvitak i kulturnu baštinu Ministarstva kulture RH.