konferencija, znanstveni skup

2. nacionalni dan kulturnog turizma


vrijeme: 14.05.2008. - 14.05.2008.
mjesto: Split

Domaćin 2. nacionalnog dana kulturnog turizma ove je godine Splitsko-dalmatinska županija, a središnji događaj, stručni skup 'Kulturna baština kao turistički proizvod' održat će se 14. svibnja u Meštrovićevoj galeriji.

Uz skup, rečeno je na konferenciji za novinare u splitskoj Turističkoj zajednici, bit će predstavljene županijske kulturno-umjetničke posebnosti i atrakcije.

Uz hrvatske turističke djelatnike svoja iskustva o važnosti kulture u turizmu prenijet će i strani stručnjaci, a uz ostalo bit će riječi o mogućnostima većeg plasmana kulturno-povijesnog naslijeđa te kulturnim potencijalima Dalmatinske zagore.

Sudionici 2. nacionalnog dana kulturnog turizma, koji se obilježava diljem Splitsko-dalmatinske županije, posjetit će značajnije kulturno-povijesne lokalitete, a svi posjetitelji 14. svibnja imat će besplatan ulaz u sve kulturne institucije - od galerija do muzeja.

Nacionalni dan kulturnog turizma organiziraju Hrvatska turistička zajednica te Turističke zajednice županije i grada. (Hina)