izložba

Izložba muzejskog dizajna


vrijeme: 16.04.2008. - 24.04.2008.
mjesto: Zagreb; Galerija Modulor, Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1
organizator: Galerija Modulor

U Galeriji Modulor, od 16. do 24. travnja, održava se izložba muzejskog dizajna, na kojoj Korina Hrnčir prezentira svoj diplomski rad na temu izložbenog postava Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.

Izložba je zamišljena kao prezentacija diplomskog rada Korine Hrnčir na Studiju dizajna na temu muzejskog dizajna, a ujedno i kao koncept muzejskog izlaganja i prijedlog stalnog postava Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.

Odabir prirodoslovnog muzeja kao sadržaja, usko je povezan sa interesom za prirodu, funkcioniranje stvari u njoj, čovjekovog percipiranja tih stvari, kao i postojećim problemima prirodoslovnog muzeja u Zagrebu.

Cilj diplomskog rada, kao i ove izložbe, je približiti sadržaj posjetiteljima, osuvremeniti složenu sadržajnu strukturu muzeja i modernizirati ga novim tehnologijama. Izložbom se predstavlja Studij dizajna kao obrazovna institucija, odnosno odabir teme studenata dizajna za diplomski rad, a s druge strane predstavljanje HPM-a javnosti, njegovog postojećeg stanja, problema i mogućih intervencija u prostoru.