x ostalo

Nataša Ivančević nova ravnateljica riječkoga MMSU-a


vrijeme: 10.04.2008. - 10.04.2008.
mjesto: Rijeka

Dosadašnja viša kustosica riječkoga Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Nataša Ivančević izabrana je na sjednici riječkog Gradskog vijeća za vršiteljicu dužnosti ravnateljice toga muzeja.

Ona će na tom mjestu zamijeniti Branka Franceschija koji je na vlastiti zahtjev napustio riječki muzej. Branko Franceschi dao je ostavku desetak dana nakon što je u ožujku riječko Gradsko vijeće potvrdilo njegovu kandidaturu za drugi mandat na čelu muzeja.

Franceschi je bio jedini kandidat na natječaju raspisanom za mjesto ravnatelja MMSU-a. Svoju karijeru nastavit će na dužnosti ravnatelja Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Nataša Ivančević na zagrebačkom Filozofskom fakultetu diplomirala je povijest umjetnosti i komparativnu književnost 1994., a pohađa i doktorski studij muzeologije na Odsjeku za informacijske znanosti. U MMSU radi od 1995. na poslovima kustosa. Do sada je bila voditeljica Zbirke kiparstva, fotografije i multimedije.

Uz muzejski rad, sustavno se bavi osmišljavanjem i organizacijom izložbi suvremenih umjetnika, a osobito stvaralaštva mladih hrvatskih umjetnika, na čijoj međunarodnoj promociji radi više od deset godina.(Hina)