predstavljanje

Zagorje na Interfilm festivalu u Berlinu


vrijeme: 06.11.2007. - 11.11.2007.
mjesto: Njemačka, Berlin

Turistička i kulturna ponuda Zagorja bit će predstavljena ovoga tjedna u sklopu Interfilm festivala u Berlinu, međunarodnog festivala kratkometražnog filma koji se održava od 6. do 11. studenoga.

Svake se godine na tom najpoznatijem festivalu kratkoga filma predstavlja po jedna regija, a ove je jeseni to Krapinsko-zagorska županija, rekla je na konferenciji za novinare zagorska županica Sonja Borovčak.

'Posebno nas veseli odlazak u Berlin jer je ovo pravi primjer da kultura može ići zajedno s gospodarstvom, odnosno turizmom koji je za našu županiju jedna od najvažnijih gospodarskih grana. U Berlinu će nas predstaviti Zagorska razvojna agencija (ZARA), Muzeji Hrvatskog zagorja, udruga Gokul te dvoje toplice - Terme Tuhelj i Terme Jezerčica', napomenula je zagorska županica Sonja Borovčak.

Direktor ZARA-e Siniša Hajdaš Dončić rekao je da je napravljen zajednički promidžbeni materijal pod nazivom 'Zagorska bajka'. Istaknuo je da će se, osim zagorske turističke i kulturne ponude, u Berlinu na prvoj i završnoj večeri festivala moći kušati i zagorski gastronomski specijaliteti i svake godine sve bolja zagorska vina.

Direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar i Ernest Svažić iz Termi Jezerčica izrazili su uvjerenost da će predstavljanje u Berlinu uroditi većom posjetom stranih turista, posebno njemačkih, ne samo toplicama, već i cijelom kraju.

Zagorski turistički radnici u Berlinu, zahvaljujući suorganizatoru prezentacije Veleposlanstvu RH u Njemačkoj, susrest će se s najvećim njemačkim turoperatorima. Na Interfilm festivalu bit će prikazano 550 filmova iz cijeloga svijeta, među kojima i osam kratkometražnih filmova koji su prikazani ovog ljeta na 5. Tabor film festivalu. (Hina)